Política

Òmnium, Jovent Republicà i el SEPC presenten un recurs al TC contra l’Estat per vulneració de drets

Insisteixen que “les pràctiques del ministeri d’Interior contra l’independentisme no poden quedar impunes”

Òmnium Cultural, Jovent Republicà i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han presentat un recurs d’empara al Tribunal Constitucional per la vulneració de drets fonamentals a l’associacionisme català. Les tres organitzacions han decidit fer aquest pas després que l’Audiència Nacional desestimés un requeriment, que exigia al ministeri de l’Interior que deixés d’interferir i atemptar contra l’activitat associativa amb l’ús de mecanismes injustificats i al marge de la legalitat, com Pegasus, infiltracions policials o la captació de confidents. “Les pràctiques del ministre de l’Interior contra el moviment independentista no poden quedar impunes, arribarem fins on calgui per desemmascarar el joc brut de l’Estat i batallarem per aconseguir una condemna”, ha afirmat Xavier Antich, que ja ha anunciat que, un cop esgotada la via del TC, la voluntat és portar el cas al Tribunal Europeu de Drets Humans.

“Les organitzacions de la societat civil juguen un paper essencial en la promoció i la defensa de la pluralitat democràtica i per la defensa dels drets humans”, justifica el recurs d’empara presentat al Constitucional. En canvi, i segons al·lega el mateix recurs, el ministeri de l’Interior “vulnera el dret fonamental a la lliure associació, sense cap mecanisme de control ni fiscalització per part del sistema legal espanyol, tot i que la persecució a activistes vinculats a l’independentisme català no estan justificats per mecanismes legals i no són proporcionals ni necessaris en una societat democràtica”. “El monitoratge i espionatge d’Interior al moviment independentista català i concretament a les seves organitzacions juvenils en un clar acte de criminalització policial, impacta directament contra els drets fonamentals de la societat civil”, assegura el text presentat.“Som davant una campanya de la por per atemorir la militància independentista i, per això, la millor resposta a la guerra bruta de l’Estat és tornar a demostrar la força del moviment independentista”, ha puntualitzat Antich.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona