Política

LA CRÒNICA

ERC demana el vot, genèric, a les generals

La normativa electoral prohibeix demanar el vot a favor d’un partit abans de l’inici de la campanya. I ahir ERC va fer una crida a no quedar-se a casa i a participar el 23-J en les generals, ni que sigui per correu. Es pot deduir que la Junta Electoral no els obrirà expedient per posicionar-se en el debat obert dins de l’Assemblea Nacional Catalana: contradiuen el que fa dies havia defensat el secretariat nacional de l’organització independentista.

El candidat al Senat dels republicans Josep Maria Terricabras atiava el foc de l’assemblea vespertina de l’ANC gironina de bon matí, al claustre de La Mercè, tot qualificant d’“absurdíssim” el fet d’abstenir-se o el vot nul, i fent una crida al vot per correu. Davant l’avenç de l’extrema dreta, ironitzava sobre les crides que “«s’ha de fer alguna cosa»: la primera és votar”.

La resta d’intervencions dels candidats d’ERC van escombrar més cap a casa. Des de Berta Guinó, la número 5 al Congrés de Jovent Republicà, que va posar sobre la taula mesures com la regulació dels preus de lloguer o les beques, fins a la resta. Joan Margall, número dos a la cambra baixa, va reivindicar haver assegut el govern espanyol per reconèixer el conflicte i l’alliberament dels presos polítics, i va alertar que a més de la possible suma entre PP i Vox hi ha l’opció del PP i el PSOE. Pel Senat també, Jordi Martí va dir que cal defensar les infraestructures i els serveis públics estatals a les comarques gironines. I la cap de llista al Congrés, Montse Bassa, va garantir que continuaran aprofitant la presència a les institucions espanyoles per “denunciar el règim del 78 i les seves pudentes clavegueres” i mantenir la lluita antirepressiva davant una ultradreta que “no són quatre friquis, estan preparats i van a més”.Pel camí cap a Madrid, ERC recupera per la circumscripció de Barcelona una ripollesa que ja va ser diputada i hi torna, fent “tàndem” amb Gabriel Rufián. Teresa Jordà no va demanar el vot, però va aprofitar l’acte per carregar a parts iguals tant contra el “neofranquisme” com contra un PSC “que seu sempre a l’altre costat de la taula a l’hora de defensar Catalunya”, i sense desaprofitar l’opció de carregar contra Meritxell Batet, els lloguers i acusant-la de “no trepitjar carrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries