Política

El PSC i els comuns tanquen un acord a la Diputació de Barcelona

El PP té un paper clau, ja que els seus quatre diputats poden fer decantar la balança i evitar que ERC i Junts agafin el timó de la institució

Acord tancat entre el PSC i els comuns per la Diputació de Barcelona. Amb aquest pacte ja signat, només queda per saber quina serà la posició dels quatre diputats del PP, que tenen un paper clau per evitar que Junts i ERC puguin agafar el timó de la institució. Segons el comunicat de les dues formacions que han segellat l’entesa, la socialista Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i viceprimera secretària d’organització del PSC, esdevindria la presidenta de la institució provincial i la coordinadora nacional de Catalunya En Comú, Candela López, ocuparia una vicepresidència. Els socialistes (17) i comuns (5) sumen 22 diputats, però ERC (11) i Junts (12) arriben a 23, que se li podria afegir el representant de Tot per Terrassa. Davant aquesta situació, els populars poden decantar la balança, però també dos diputats independents de Junts.

Junts ja havia descartat pactar amb el PSC i cal veure si dos independents fan la guitza a l’estratègia del partit i van per lliure; però ara una incògnita clau és el PP. El líder del populars catalans, Alejandro Fernández, ha assegurat el seu partit prioritzarà “l’interès de Barcelona, Catalunya i Espanya” en les negociacions per la Diputacio. En l’atenció als mitjans des de Girona, Fernández ha detallat, però, que les converses estan “en una fase primària”, si bé ha dit clarament que de la mateixa manera que es va fer a l’Ajuntament de Barcelona, facilitant l’alcaldia a Jaume Collboni per evitar que l’independentisme ostentés la batllia, els interessos que prevaldran no només seran provincials i catalans, sinó també espanyols. També ha dit que l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, té “tota la confiança” de la seva formació per negociar amb llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona