Política

POLÍTICA

Sánchez: el vot és la millor eina per combatre la censura al mon cultural

Els socialistes han repartit a Madrid exemplars de les revistes infantils vetades a la biblioteca de Borriana

En un acte de campanya a Madrid on s’han repartit exemplars de les revistes infantils en català vetades a la biblioteca de Borriana per l’ajuntament del PP i Vox, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha denunciat avui els casos de “censura” que s’estan produint a municipis, ciutats i comunitats autònomes governades per la dreta i l’extrema dreta. Ha recordat que afecten publicacions, pel·lícules “i fins i tot obres de teatre d’autors de fa 100 anys” i ha advertit que el PSOE “no permetrà que es faci ni un pas enrere en la lliure expressió i creació dels artistes”. “La millor eina per combatre la censura és el vot”, ha defensat.

Com recull l’ACN, Sánchez ha fet aquestes declaracions abans de participar en un acte a favor de la cultura i en contra de la censura al Cercle de Belles Arts de Madrid. A finals de juny, l’ajuntament de PP i Vox a Valdemorillo (Madrid) va vetar una obra de Virginia Woolf sobre l’homosexualitat i el de Santa Cruz de Bezana, a Cantàbria, ha retirat de la programació del cinema d’estiu la pel·lícula infantil Buzz Lightyear perquè inclou un petó lèsbic. El mon cultural català s’ha sumat a les veus que denuncien les cancel·lacions d’espectacles i actuacions arreu de l’Estat “estrictament motivades per criteris polítics i partidistes”. L’actor i creador escènic Xavier Bobés va lamentar fa pocs dies la cancel·lació de la funció d’El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai a Briviesca, municipi de la província de Burgos, quan faltaven tres setmanes per la data d’inauguració, el 15 de juliol. L’obra està dedicada al mestre Antoni Benaiges, afusellat pels franquistes l’any 1936.

A Borriana, a la Plana Baixa, l’ajuntament de PP i Vox ha cancel·lat la subscripció de la biblioteca municipal a Enderrock, Cavall Fort, el Temps i altres revistes en català. Tot i que Sánchez no n’ha fet cap menció explícita a l’acte, s’han repartit exemplars de les revistes infantils censurades, Cavall Fort i Camacuc, i el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha assegurat que està “indignat” amb el veto.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

La CUP proposa un pla per eliminar els barracons en quatre anys

BANYOLES
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per front a millores de la piscina municipal

quart
12 de maig

Illa insinua que Junts volia forçar eleccions després de deixar el govern

barcelona
Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona