Política

eleccions generals

La CUP iguala PSOE i PP perquè espien activistes

“Amb quina autoritat ens diuen «que ve la dreta!»? Si ells ens han estat espiant, s’han estat infiltrant entre la nostra gent, si mantenen a la presó Pablo Hasél i a l’exili Valtònyc. El problema és que l’extrema dreta està dins del règim del 78”, afirmava ahir el candidat de la CUP Albert Botran en referència al govern espanyol del PSOE i Sumar, el Ministeri de l’Interior del qual ha infiltrat com a mínim quatre policies espanyols en organitzacions independentistes, d’activisme social i a favor del dret a l’habitatge de Barcelona, Girona i Salt.

Ho deia en l’acte central de la campanya que la formació anticapitalista feia ahir al vespre a la plaça barcelonina de la Vila de Gràcia. En el mateix sentit, la candidata gironina Mireia Vehí feia una crida a no deixar-se dominar per la por que busca crear el Ministeri de l’Interior entre els activistes socials, segons ella, i a continuar la lluita amb esperança: “Si ens espien és perquè saben que podem canviar el món!”.

Censura del català

Respecte al vet a les revistes en català de la regidoria de Cultura, en mans de Vox i amb el vistiplau del PP, al municipi valencià de Borriana, Botran afirmava que “la cultura catalanovalenciana és la kriptonita del feixisme” i que, precisament per aquest motiu, cal donar més suport als lligams culturals dels Països Catalans, per exemple fent possible la reciprocitat entre els mitjans de comunicació, una fita que no han dut a terme els governs català, valencià i balear.

“Als anys 40, el cantautor Woody Guthrie deia que la seva guitarra matava feixistes. Nosaltres avui podem dir que aquestes revistes maten el feixisme!” reblava Botran tot mostrant als assistents les revistes Cavall Fort i El Temps.

Feminisme integrador

En darrer terme, Vehí feia una crida a construir un feminisme que inclogui la masculinitat ben entesa per no deixar que l’extrema dreta s’apropiï de la masculinitat identificant-la amb el masclisme: “Volem uns feminismes que guanyin tots els camps possibles, per al 99% i s’ocupin de la masculinitat perquè, si no, ho fa l’extrema dreta”. En aquesta línia, Vehí feia una crida als homes perquè es barallin amb el patriarcat “que us fa tant infeliços com a nosaltres”.

La número dos de la CUP per Barcelona, Laure Vega, assegurava que el feixisme avança quan “inocula la por i la desesperança” entre la societat perquè “la incertesa i la desesperança” formen part de la vida diària de la gent “com el cafè amb el que comencem el dia”.

LES FRASES

Amb quina autoritat ens diuen «que ve la dreta!»? Si ells ens han estat espiant, s’han estat infiltrant entre la nostra gent
Albert Botran
Volem uns feminismes que s’ocupin de la masculinitat perquè, si no, ho fa l’extrema dreta
Mireia Vehí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona