Política

Illa retreu a Feijóo que compri el discurs de Vox

“Ser moderat no és parlar baixet, no és fer ganyotes, és frenar i no deixar passar línies vermelles”, li etziba

Batet diu que els debats al Congrés han estat “insuportables” pel PP

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha advertit el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, que “ser moderat no és parlar baixet, no és fer ganyotes, és frenar i no deixar passar línies vermelles”, com la de la violència de gènere o la de les revistes en català a Borriana. Per la seva banda, en un acte a Girona seguit per l’ACN, la cap de llista del PSC el 23-J, Meritxell Batet, ha assegurat que “el problema no és només Vox, és el PP”. La presidenta del Congrés ha assegurat que els debats a la cambra baixa “han estat insuportables no perquè hi estigués Vox, sinó perquè hi havia un PP insuportable”. Illa també ha reivindicat “el dret dels catalans i els espanyols a la convivència i a dir prou a l’embolic” davant dels qui “volen tornar a la confrontació”.

Batet ha assegurat que les propostes dels populars són “confrontació” per a Catalunya; “congelació” per als pensionistes; “invisibilitat” per al col·lectiu LGTBI; “censura” per a la cultura i “foscor” per a les dones. Illa ha compartit amb ella el diagnòstic i ha dit que el problema “no és Vox, sinó el PP”. “Ara demana que ens abstinguem. Ser moderat no és parlar baixet, és frenar i no deixar passar línies vermelles”, li ha etzibat.

Illa ha “reivindicat” el “dret dels catalans i espanyols a la convivència i a la tranquil·litat” i ha lamentat que “hi ha qui vol tornar a la confrontació”, en una referència implícita als independentistes però també a la dreta, ja que ha retret les referències a ETA que s’estan fent durant la campanya. “Tenim dret a la convivència, que no hi hagi més embolics”, s’ha reafirmat.

Finalment, el líder del PSC ha advertit que “aquesta cursa la guanya qui és president del govern” i que, per tant, cal “concentrar” els vots en el socialisme perquè guanyi Pedro Sánchez i no Feijóo, i així esquivar “intermediaris”. A més, ha fet una crida a “convèncer” un indecís: “Si pot ser un cada dia, millor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries