Política

Martín Blanco acusa el PSOE de “radicalitzar-se”

Li retreu els pactes “contra natura” amb independentistes, que veu “contraproduents” per a l’interès general de l’Estat

Defensa per a l’escola un model bilingüe com el gallec

El candidat del PP per Barcelona a les eleccions espanyoles, Nacho Martín Blanco, ha replicat aquest migdia a la socialista Meritxell Batet que qui s’ha “radicalitzat” és el PSOE fent “pactes contra natura” amb partits independentistes catalans i Bildu. En declaracions a mitjans a Vilafranca del Penedès li ha retret que “doni lliçons de moderació i ponderació”. “El PP som on érem, on hem estat sempre: al centre, la moderació, el pragmatisme i la capacitat de pactar amb partits amb sentit d’Estat”, ha reivindicat. Segons el fins fa poc diputat de Ciutadans, qui “ha tendit a la radicalització” són els socialistes perquè “han normalitzat acords amb Bildu” i ha afegit que és “una mala notícia per a Espanya”.

Segons Martín Blanco, els acords amb independentistes són “contra natura” perquè volen “trencar la unitat de l’Estat”. “França mai no estaria governada amb Macron i independentistes bretons”, ha exemplificat. En aquesta línia, ha advertit que “no pot haver-hi cap fórmula de govern més perjudicial per a Espanya que la que posa la governació del país en mans dels qui volen liquidar Espanya”.

El candidat popular ha criticat que el PSC “tregui pit” de la seva política de pactes i creu que “no han entès res de les eleccions municipals”. A més, ha denunciat que els acords amb independentistes i Bildu són “absolutament contraproduents per a l’interès general”. De fet, ha assegurat que hi ha “molts socialistes desencantats” amb la línia que ha pres el PSOE els darrers anys i confia que el PP pugui captar aquests votants.

D’altra banda, Martín Blanco ha insistit en la necessitat del bilingüisme a l’educació i ha posat en valor el model d’escola gallec, que “respecta el bilingüisme” i ha dit que “podria servir també” per a altres comunitats. De tota manera, ha subratllat que el model concret que ell defensa és el de “conjunció lingüística” de manera que les llengües “convisquin harmònicament a les aules”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries