Política

Botran carrega contra la tebior dels comuns amb el PSOE

El candidat de la CUP lamenta que han preferit estabilitzar el govern espanyol que donar algun recorregut a les seves crítiques

Critica el model econòmic impulsat per la Moncloa i la Generalitat

La CUP ha carregat avui contra els comuns per la posició “absolutament subordinada” i de “crítica insuficient” al PSOE arran de les presumptes infiltracions policials als moviments independentistes de Girona i Salt. El cap de llista dels anticapitalistes el 23-J, Albert Botran, ha afirmat aquest matí que els representants de Sumar “s’indignen molt” amb polèmiques com les morts a la frontera sud, el canvi de relacions amb el Sàhara, l’espionatge amb Pegasus o les infiltracions, però “han prioritzat l’estabilitat del govern per damunt de dur fins al final aquestes batalles”. “Cap indignació s’ha transformat en dimissions o amb exigència de responsabilitats”, ha dit Botran.

Coincidint amb el Consell Polític de la CUP a Cardedeu, segons recull l’ACN, Botran ha denunciat que les actuacions del ministeri de l’Interior són “una absoluta vergonya” i ha carregat contra el soci dels socialistes per no actuar contra un ministre que “podria ser del PP”. Botran ha insistit que les presumptes infiltracions de policies en entorns independentistes són “vulneracions de drets civils” i “pràctiques pròpies de governs autoritats”.

Pel que fa al veto de les revistes catalanes a Borriana, el candidat ha criticat el ministre de Cultura socialista, Miquel Iceta, per “fer-se fotos amb el ’Camacuc’”, que és una de les publicacions retirades de la biblioteca municipal de la localitat valenciana, quan el seu partit ha governat vuit anys al País Valencià sense que “hi hagi hagut reciprocitat en els mitjans de comunicació de parla catalana”. “Vuit anys de govern del Botànic sense que moguessin ni un dit perquè es pugui veure TV3 al País Valencià, per revertir la censura del PP”, ha subratllat.

Botran, a banda, també ha criticat el model econòmic que ha promogut el govern del PSOE i Unides Podem, i també els acords amb ERC per promoure macroprojectes a Catalunya. Segons Botran, les polítiques de l’actual govern pretenen continuar imposant el mateix model amb els Jocs Olímpics d’Hivern, l’ampliació de l’aeroport del Prat i Hard Rock, projectes que són “incompatibles” amb l’emergència climàtica.

Coincidint amb la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI a Barcelona, Botran ha explicat que la CUP passarà a “l’ofensiva” no només per defensar els drets guanyats sinó per conquerir-ne més, en cas que un pacte amb el PP porti Vox a la Moncloa. “És un col·lectiu que està en el punt de mira de l’odi a la diversitat que té la dreta i l’extrema dreta”, ha lamentat.

Botran ha defensat l’aposta per la independència per construir una república catalana que “apuntali la diversitat, on tothom s’estimi com vulgui, es relacioni com vulgui i formi les famílies que vulgui”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries