Política

Pròxim Orient

Netanyahu, hospitalitzat per una deshidratació a causa de l’onada de calor

El primer ministre israelià passarà la nit en observació

L’exèrcit israelià dispersa un grup de libanesos que ha creuat la frontera

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu va ha estat atès aquest dissabte d’urgències després de patir una deshidratació per les altes temperatures que assolen el país.

El polític, de 73 anys, ha estat traslladat al Centre Mèdic Sheba de Ramat Gan, a prop de Tel Aviv, després de patir un mareig quan era a la seva casa de Cesarea, a la costa mediterrània. El dirigent hauria avisat que no es trobava bé i que tenia un dolor al pit. Segons mitjans israelians, que citen fonts mèdiques, Netanyahu hauria perdut el coneixement a casa seva però ha arribat a l’hospital conscient i pel seu propi peu.

La seva oficina ha explicat en un comunicat que la seva condició és bona i la valoració inicial apunta a un quadre de deshidratació, tot i que els metges han recomanat que passi la nit ingressat en observació.

Poc després Netanyahu ha difós un vídeo on afirma que ja es troba “molt bé”. “Ahir vaig ser amb la meva dona a la mar de Galilea, al sol, sense barret ni aigua. No va ser una bona idea”, ha reconegut. El primer ministre ha fet una crida a “passar menys estona al sol” i “beure més aigua” per fer front a l’onada de calor.

Com a conseqüència de l’hospitalització la reunió setmanal del govern ha estat posposada fins al proper dilluns.

El passat octubre Netanyahu ja va ser hospitalitzat per una indisposició mentre pregava a una sinagoga, per bé que va ser donat d’alta després d’una nit en observació. El líder del Likud no nomena un primer ministre interí des del seu segon mandat, el 2009, com sí que havia fet en el passat quan viatjava a o se sotmetia a algun procediment mèdic.

Incident a la frontera amb el Líban

A l’onada de calor se suma l’increment de la tensió amb el líban, sobretot amb el grup xiïta libanès Hezbol·là. Els soldats de l’exèrcit israelià han disparat aquest dissabte trets d’advertència i han utilitzat mitjans de dispersió antiavalots per repel·lir una vintena de libanesos que ha creuat momentàniament la Línia Blava cap a territori israelià i s’han “negat a retirar-se de l’àrea..

Segons una font militar citada per l’agència EFE, entre els “sospitosos” que han creuat la frontera hi havia un parlamentari libanès, que segons mitjans locals seria Qasem Hashem, membre del Partit Àrab Socialista Baaz.

El passat dimecres l’exèrcit israelià va frustrar dos intents de malmetre la tanca de seguretat a la frontera amb el Líban coincidint amb el 17è aniversari de l’inici de la guerra el 2006. El mateix dia, el líder d’Hezbol·là, Hassan Nasral·là, es va comprometre a recuperar la part libanesa de Ghajar, un poble àrab dividit en dos per la frontera de facto.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El PP vol Sánchez i Montero a la comissió del ‘cas Koldo’ del Senat

barcelona
Guerra a Gaza

El Tribunal Internacional de Justícia ordena a Israel que aturi l’ofensiva sobre Rafah

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Política

Acusacions del cas Tsunami demanen detenir els investigats que no es van presentar a declarar

barcelona
estat espanyol

El jutge del cas sobre Begoña Gómez qualifica d’inusual l’actitud de la fiscalia

barcelona
Oceania

Una esllavissada enterra un poble sencer a Papua Nova Guinea

Barcelona
Nova Caledònia

La policia francesa mata un home després de la crida a la calma de Macron a Nouméa

Barc / elona
Política

El TSJC fixa el judici per l’1-O a Jové, Salvadó i Garriga a l’octubre malgrat l’amnistia

barcelona
iran

L’exèrcit iranià no veu indicis sospitosos en l’accident de Raisi