Política

Política

El PSC diu que Junts vol un govern de PP-Vox

El cap de llista del PSC a Girona el 23-J, Marc Lamuà, va acusar ahir JxCat de “desitjar” un govern de PP i Vox: “Viuen d’aquest enfrontament.” En un míting a Girona amb la cap de llista per Barcelona i el primer secretari socialista, Meritxell Batet i Salvador Illa, Lamuà va assegurar que “hi ha qui aspira al conflicte, a la confrontació i que hi hagi un govern del PP i Vox que faci cremar Catalunya un altre cop”. El candidat va fer una crida a la mobilització per evitar un govern de dretes i va assegurar que hi ha a qui “els cou” que el PSC hagi recuperat la força i que “torni a ser el primer partit de Catalunya”.

Per la seva banda, la cap de llista de Junts al Congrés, Marta Madrenas, va subratllar a les Preses que la protecció i l’impuls de la llengua i la cultura catalanes és una prioritat per al seu partit. “A l’Estat espanyol, els drets dels catalanoparlants estan en perill permanent, hi hagi el president que hi hagi”, va explicar. Madrenas es va referir a la sentència del TSJC que s’ha fet pública aquesta setmana i que dictamina un 25% de castellà obligatori a tres escoles, i a la decisió del PP i Vox de Borriana d’apartar capçaleres en català de la biblioteca pública. Altrament, la candidata d’ERC per Girona al Congrés, Montse Bassa, va reivindicar a Blanes la necessitat de defensar la llengua. “La gent ha de tenir molt clar que l’atac a la llengua catalana és l’inici de l’atac a la nostra identitat com a país i com a nació, i aniran aniquilant-nos tant com puguin. L’única manera de seguir defensant la nostra llengua i cultura és amb la força de partits independentistes que tinguin capacitat i voluntat de negociació, com ha fet els darrers quatre anys Esquerra”, va concloure.

La cap de llista per Girona de Sumar En Comú Podem, Júlia Boada, va dir que cal un canvi de model en el sector primari per assegurar “un món rural viu”. La de la CUP per Girona, Mireia Vehí, va alertar que la massificació turística en municipis com Lloret, Roses i Castelló d’Empúries provoca problemes d’habitatge.

El del PDeCAT, Pol Pérez, va fer una crítica a la polarització de la campanya. I la candidata del PP, Concepció Veray, va assegurar que promouran una oferta d’atenció social “àmplia i la llibertat d’elecció per a les persones grans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona