Política

Mèxic

Assassinat a trets un periodista a Acapulco

El comunicador era fundador i director del diari digital d’informació policial ‘Lo Real de Guerrero’ i no ha estat el primer atac amb armes de foc que patia

Nelson Matus Peña, director del diari digital de notícies Lo Real de Guerrero , va ser assassinat ahir a trets a la colònia Zapata de la ciutat turística d’Acapulco, a la costa del Pacífic mexicà, segons recull EFE. La Fiscalia General de l’Estat de Guerrero, al sud de Mèxic, ha iniciat una investigació per l’homicidi del comunicador, de la qual encara no ha transcendit cap dada sobre quin ha estat el motiu de l’atac ni qui n’ha sigut l’autor.

La policia de moment només ha informat sobre la trucada que va rebre el número d’emergències 911, poc després de les tres de la tarda de dissabte passat, indicant que un home havia resultat ferit per trets en l’aparcament d’una botiga de la cadena de distribució Coppel, a la colònia Zapata d’Acapulco. A l’arribar al lloc dels fet, els paramèdics van trobar ja el cos sense vida de Matus Peña, que va ser identificat allà mateix.

El periodista mort estava especialitzat en el que es coneix a Mèxic com nota roja, informació policial referida a crims, assassinats i homicidis o temptatives, tot i que des de fa uns anys també publicava informació general i institucional.

Aquest no ha estat el primer atac que havia patit el periodista. Anteriorment, l’agost del 2019, Matus Peña va ser tirotejat, a la colònia Postal d’Acapulco, però en aquella ocasió en va sortir il·lès.

Els companys del periodista assassinat han reclamat a les autoritats investigar a fons els fets i castigar-ne els autors. “A les autoritats demanem les garanties necessàries per dur a terme la nostra tasca informativa”, van reclamar els companys de Matus Peña en un comunicat que han fet públic avui. Enguany han estat assassinats a Mèxic 7 periodistes, inclòs Matus Peña.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries