Política

política

Rosell (ERC), cap del Consell Comarcal del Ripollès

Després de les picabaralles d’aquests últims dies, finalment ahir l’alcalde de Llanars, Amadeu Rosell (ERC), va ser escollit nou president del Consell Comarcal del Ripollès, gràcies a un acord entre ERC, el PSC i la CUP. Rosell va obtenir 10 vots dels 19 possibles i governarà amb majoria absoluta. La candidata de Junts, Manoli Vega, va aconseguir 7 vots: 5 de Junts i 2 d’Aliança Catalana. El nou president va defensar que no està per sobre de ningú, i va dir que governarà “al costat” dels alcaldes. “Serà una presidència col·legiada”, va subratllar. En el seu discurs, va assegurar que el principal segell del seu mandat serà “la transparència”, i va situar la defensa del català, la sostenibilitat, l’ensenyament i la gestió de l’aigua com a principals qüestions, a més de la lluita contra l’accés de l’extrema dreta a les institucions.

D’altra banda, Martí Pujals (Compromís Municipal-CM) va ser escollit president del Consell Comarcal de la Selva gràcies al suport dels consellers de Compromís Municipal i ERC. “En l’actualitat, podem dir amb veu ben alta que el Consell Comarcal de la Selva ha assolit el lideratge a Catalunya, tant en serveis com en pressupost. Segons va manifestar, aquesta evolució que ha tingut el pressupost ha convertit l’ens en un referent a seguir per molts dels consells comarcals de la resta del territori català”, va destacar en el seu discurs.

Ahir també va ser investit el nou president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. És l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, després d’aconseguir la majoria dels vots del ple. El pacte de govern amb el PSC ha garantit la continuïtat de Junts al capdavant de l’ens comarcal. “El que perseguim tots és que d’aquí a quatre anys l’Alt Empordà sigui una comarca millor i que, en definitiva, la gent hi visqui millor”, va declarar.

Una primera dona

L’alcaldessa de Serra de Daró, Glòria Marull, es va convertir ahir en la primera dona que presideix el Consell Comarcal del Baix Empordà. Ocuparà el càrrec fins l’any 2025, quan, seguint el pacte de govern entre Junts i ERC a l’ens, cedirà la presidència a Enric Marquès. Durant el seu primer discurs, Marull va destacar que assumeix el càrrec amb la voluntat de ser “propera” als alcaldes i alcaldesses de la comarca, i es va comprometre a treballar per millorar i dinamitzar els serveis comarcals i per continuar modernitzant la institució. A més, va allargar la mà als grups de l’oposició per sumar esforços i treballar plegats en “projectes clau” per al Baix Empordà. Fruit del pacte entre Junts i ERC, s’han creat tres vicepresidències. La primera l’ocupa Enric Marquès (ERC); la segona, Raimon Trujillo (Junts), i la tercera és per a Agnès Gasull (ERC). També el Consell Comarcal del Pla de l’Estany va iniciar un nou mandat, que estarà presidit els dos primers anys per Francesc Castanyer (ERC) i els dos últims, per Àlex Terés, de Junts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona