Política

Junts rebutja les condicions d’ERC per investir Sánchez

Dimecres era ERC qui renegava de les condicions exposades per la candidata de Junts, Míriam Nogueras, per investir un candidat a la presidència d’Espanya només si transferia la competència dels referèndums qualificant-la de “proposta de bloqueig disfressada de negociació” i, ahir, un cop conegut el preu dels republicans per investir Pedro Sánchez –més negociació política, posar fi al dèficit fiscal i el traspàs de Rodalies que va anunciar el president Pere Aragonès– la mateixa Nogueras se’n va desmarcar perquè “anar amb la llisteta de greuges no ha solucionat absolutament res”.

En una roda de premsa de l’agència Efe, la cap de llista de Junts va menystenir l’aposta republicana per mantenir la taula de diàleg en considerar que “no ha funcionat” i que “hauria de ser pantalla passada per a tothom”. Al vespre, a Tarragona, s’hi mostrava encara més contundent, responent al president de la Generalitat que “la proposta del 2023 no pot ser la mateixa que fa vint anys”, i menys encara “després de l’1-O, de la presó i l’exili”. Un missatge que va reblar també el 130è president Carles Puigdemont, que en un missatge en vídeo alertava ERC que “pensant que salven Pedro Sánchez s’acabaran oblidant de salvar Catalunya”. Puigdemont va reclamar “no deixar-se entrampar més” per part dels qui volen “espanyolitzar el mapa polític de Catalunya”.

Per la seva banda, els republicans recordaven als presos polítics que “si ha estat només tres anys i mig a la presó –referint-se a Jordi Turull–, que són molts, és gràcies a la negociació política”. També va dir la seva l’exconsellera de Treball Dolors Bassa, en una visita al Puig de les Basses acompanyant la seva germana i cap de llista d’ERC per Girona, quan va destacar el valor de totes aquelles coses que “ha aconseguit” la formació republicana, entre elles, “que jo ara pugui sortir d’aquesta presó i no sigui com abans”. Al vespre, ERC va optar més per desviar l’atenció sobre Junts i va preferir recordar que Pedro Sánchez, que “va negar que sortirien els presos i que desapareixeria la sedició”, i s’ha assolit, va advertir Teresa Jordà. L’altre actor independentista en els comicis, la CUP, considerava que la proposta dels republicans “fa retrocedir el país als temps de Convergència i Unió (CiU)”. El cap de llista dels anticapitalistes per Barcelona, Albert Botran, lamentava que entre les condicions no hi constés l’autodeterminació. Finalment, els socialistes van preferir no fer-ne cap valoració. “Ara no és això, està en joc la convivència i el progrés”, deia Salvador Illa.”

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2314842-junts-rebutja-les-condicions-d-erc-per-investir-sanchez-i-topen-pels-presos.html

2314842

LES FRASES

Senyor Aragonès, la proposta del 2023 no pot ser la mateixa que fa vint anys
Míriam Nogueras
cap de llista de junts
Pensant que salven Pedro Sánchez, s’acabaran oblidant de salvar Catalunya
Carles Puigdemont
130è president
El mateix Sánchez va arribar a negar que sortirien els presos i que desapareixeria la sedició
Teresa Jordà
candidata d’erc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES