Política

Junts als abstencionistes: “ “Una decisió d’un dia que podem pagar durant anys”

La número dos de la llista, Pilar Clavo, llegeix el manifest ’Compromís amb Catalunya’ en la que adverteix que l’abstenció “no ens apropa a la independència”

Últim dia de campanya i acte explícit de Junts perquè no es repeteixi, s’aturi i no augmenti una abstenció independentista com la viscuda a les darreres municipals. Pilar Calvo, número des de la llista al Congrés, va ser l’encarregada de llegir al feu socialista de Santa Coloma de Gramenet el manifest Compromís amb Catalunya en el que fa una crida als abstencionistes advertint que és “una decisió d’un dia que podem pagar durant anys” i que “no ens apropa a la independència, sinó que ens allunya del poder de canviar les coses”.

Acompanyada de la cap de llista, Míriam Nogueras, i la cúpula de Junts, el principal missatge ha anat dirigit als qui es plantegen no anar a votar. “Malgrat respectar el dret a l’abstenció, manifestem que aquesta no serveix per defensar Catalunya”, sosté el text, que afegeix: “Només serveix perquè l’absència d’independentistes s’ompli d’escons de l’“a por ellos’”.

Per a la formació, “votar és també un missatge de suport a l’exili i de record als qui van marxar sense veure complert el somni”, i adverteixen que “alguns voldrien esborrar l’1 d’octubre del calendari”, perquè no pogués ser “símbol de resistència, unió i dignitat”.

Més enllà de l’abstenció, el manifest també alerta d’un altre fenomen: “Des de la nostàlgia del bipartidisme, i qui sap si del franquisme per part d’alguns, pretenen portar Catalunya al vot binari entre dos partits espanyols”. I rebla en aquest sentit: “Diumenge no podem posar ni un vot en mans dels que no defensen Catalunya, sinó que l’han convertit en moneda de canvi. Quin sentit té fer més forts als qui volen continuar laminant el poder de les nostres institucions?”.

Nogueras ha intervingut per adreçar “un missatge molt clar al món, als partits espanyols i a l’Estat”: que torna la Catalunya “forta”, “unida”, “determinada i autodeterminada”, la que “defensa la terra” i “la llengua”, que “combat el feixisme i tot allò que ens vol frenar” i la que tira milles endavant sense complexos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona