Política

Mort a trets a l’Equador un nou dirigent del partit Construye

Pedro Briones ha estat assassinat a trets sis dies després del candidat del partit a la presidència, el periodista Fernando Villavicencio

Nou assassinat polític a l’Equador. Pedro Briones, un dirigent del partit Construye a la parròquia de Sant Mateu, de la província del nord d’Esmeraldas, del nord, fronterera amb Colòmbia, ha estat abatut a trets. Durant el tiroteig, nou persones més, d’entre les quals dos policies i una candidata a diputada, també van resultar ferides.

Luisa Gonzales, candidata a la presidència pe RC5, ha assenyalat : “L’Equador viu la seva època més sagnant. Això és degut a l’abandonament total d’un govern inepte i a un Estat pres per les màfies”, afegint que: “La meva abraçada solidària a la família del company Pedro Briones, caigut en mans de la violència. El canvi és urgent!”

Dimecres de la setmana passat va ser assassinat Fernando Villavicencio, candidat del moviment Construye a la presidència del país. Villavicencio havia posat al centre de la seva campanya la lluita contra la delinqüència, el narcotràfic i la corrupció, ha estat assassinat dimecres al vespre al final d’un míting a Quito.

La violència no para de créixer a l’Equador. El juliol passat ja van assassinar altres polítics i candidats, com l’alcalde de Manta, Agustín Intriago, i el candidat a assembleista per Esmeraldas Ryder Sánchez, de l’aliança Actuemos que lidera l’exvicepresident Otto Sonnenholzner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona