Política

Sánchez traslladarà a Felip VI que negocia amb ERC i Junts però no pressionarà perquè el designi candidat

Fonts de Moncloa asseguren que no entraran “en una competició amb el PP per veure qui va primer a la investidura”

El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, es reunirà amb Felip VI aquest dimarts en el marc de la ronda de consultes per a la investidura. Segons fonts de Moncloa, Sánchez “traslladarà al monarca espanyol el seu projecte i la majoria en la qual treballa”, però no l’emplaçarà a designar-lo com a candidat. “No li dirà al rei què ha de fer o no”, apunta l’entorn del president espanyol i recollit per ACN, i “si Feijóo necessita una tercera derrota per entendre el missatge de les urnes, endavant”. En definitiva asseguren que no entraran en “en una competició amb el PP per veure qui va primer a la investidura”.

Fonts de Moncloa recorden que el líder del PP ha fallat en l’objectiu de sumar una majoria absoluta amb Vox, primer, i d’obtenir el control de la Mesa del Congrés, després, i “si vol anar a una investidura de fireta, que hi vagi”. “Els espanyols han dit ’no’ al seu projecte destructiu de l’antisanchisme”, apunten, i amb una eventual votació d’investidura del candidat del PP “es constatarà per tercera vegada que no té suports per governar aquest país”. Segons Moncloa, ara per ara “l’única majoria possible és una majoria de progrés i a favor d’una Espanya plural i diversa”.

Fonts socialistes han apuntat també aquest dilluns que la seva formació no té pressa per anar a una investidura de Pedro Sánchez. Els socialistes volen donar marge a la negociació, i aborden amb “prudència, discreció i diàleg” –segons han explicat a l’ACN fonts de Ferraz- l’amnistia que ERC i Junts situen com a condició perquè les negociacions arribin a bon port, tot i que l’entorn de Sánchez és conscient, també, de la dificultat de satisfer les peticions en aquesta direcció. Els contactes continuaran els pròxims dies i setmanes amb la voluntat de repetir la majoria de 178 vots que va servir per designar Francina Armengol com a presidenta del Congrés.

Per la seva banda, el PP pressiona perquè el rei designi Feijóo com a candidat. En declaracions a la COPE, el vicesecretari Institucional del PP, Esteban González Pons, ha afirmat que si el rei designa Feijóo com a candidat, aquest iniciarà una ronda de contactes, i ha apuntat directament el PNB (5 diputats), a qui ha advertit que si rebutja un acord amb el PP acabarà assumint un “paper irrellevant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries