Política

estats units

Biden s’enfronta amb les farmacèutiques per abaixar els preus dels medicaments

La mesura estalviarà al govern uns 98.500 milions de dòlars en una dècada

El govern estatunidenc ha publicat aquest dimarts la llista de deu medicaments per a negociar amb les farmacèutiques una rebaixa dels seus preus, una mesura inclosa en la llei per a reduir la inflació que va aprovar l’any passat Joe Biden.

En un comunicat, la Casa Blanca ha informat que les negociacions s’iniciaran durant els pròxims mesos i que els nous preus haurien d’entrar en vigor en 2026.

Durant els pròxims quatre anys, es negociaran els preus de fins a 60 medicaments coberts pel Medicare, el sistema d’assegurança de salut federal per a majors de 65 anys i persones amb discapacitat, i a partir de llavors s’afegiran a la llista 20 medicaments per any.

Gràcies a la llei per a reduir la inflació, Medicare va obtenir l’autorització per a negociar el preu d’alguns medicaments receptats. Es preveu que aquest programa de negociació li estalviarà al govern uns 98.500 milions de dòlars en una dècada.

“La negociació dels preus dels medicaments de Medicare donarà com a resultat menors costos per a la butxaca de les persones majors i estalviarà diners als contribuents estatunidencs”, va afirmar la Casa Blanca en el comunicat.

Els deu medicaments triats s’utilitzen per a “tractaments vitals” d’afeccions “potencialment mortals” com la diabetis, la insuficiència cardíaca i el càncer, i són “tan costosos” que molta gent té “dificultats per a accedir” a ells, ha afirmat l’Administració estatunidenca.

Els medicaments afectats són els anticoagulants Eliquis i Xarelto; Jardiance, que tracta la diabetis i la insuficiència cardíaca; Januvia, Farxiga i NovoLog, que tracten la diabetis; Enbrel i Stelara, per a l’artritis i la psoriasi; Entresto, per a la insuficiència cardíaca, i Imbruvica, per al càncer de sang.

Els seus fabricants tenen ara fins a l’1 d’octubre per a declarar si participaran en les negociacions amb el govern.

Si es neguen, assenyala la premsa estatunidenca, hauran de pagar un elevat impost al consum o retirar tots els seus productes tant de Medicare com de Medicaid, el programa que brinda cobertura sanitària a persones d’ingressos baixos.

Segons un informe del Departament de Salut i Serveis Humans, 9 milions dels afiliats al Medicare van prendre algun d’aquests deu medicaments i van pagar per ells 3.400 milions de dòlars en total de la seva butxaca en 2022.

Aquestes negociacions podrien ser frenades pels tribunals, ja que sis fabricants farmacèutics (Astellas Pharma, AstraZeneca, Boehringer Ingelheim, Bristol Myers Squibb, Johnson & Johnson i Merck) van portar a l’administració de Biden als tribunals en un intent de bloquejar la norma.

En opinió del govern de Biden, les grans farmacèutiques “fa molt temps que lluiten contra aquest progrés” i “els seus guanys van créixer a mesura que van gastar més en recompra d’accions i dividends del que van gastar en recerca i desenvolupament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries