Política

Estats Units

McCarthy ordena obrir una investigació per a un judici polític contra Biden

El president de la Cambra de Representants sucumbeix a les pressions de l’ala més dretana dels republicans

El moviment, que la Casa Blanca titlla d’“extremisme polític”, té poques possibilitats de culminar en un ‘impeachment’

El president de la Cambra de Representants dels Estats Units, el republicà Kevin McCarthy, ha encarregat aquest dimarts una investigació de judici polític (impeachment, en anglès) contra el president del país, Joe Biden.

McCarthy ho ha anunciat en una compareixença en la represa de l’activitat a la cambra baixa del Congrés després de les vacances d’estiu. El legislador conservador ha justificat que les “denúncies d’abús de poder, obstrucció i corrupció” contra la família Biden mereixen una “investigació més profunda” per part de la cambra. “És per això que avui he manat a la nostra cambra que obri una investigació formal d’impeachment al president Joe Biden.

“Els nord-americans mereixen saber que els càrrecs públics no estan en venda, que el govern federal no s’utilitza per cobrir les accions d’una família políticament destacada”, ha reblat.

El comitè encarregat de la investigació estarà format per James Comer, president del comitè de Vigilància de la cambra, en coordinació amb els representants del Comitè Judicial, Jim Jordan,i del Comitè de Mitjans i Arbitratges, , Jason Smith.

La iniciativa, però, té poques possibilitats d’engegar un judici polític perquè en cas de ser aprovada a la Cambra de Representants, on els republicans tenen ara la majoria, l’impeachment hauria de ser validat pel Senat, controlat pels demòcrates.

A més, les pròpies investigacions dels republicans encara no han aconseguit proves que sostinguin les acusacions que Biden es va beneficiar econòmicament dels negocis del seu fill Hunter a l’estranger.

Segons mitjans nord-americans, el moviment es produeix per la pressió de l’ala més dretana del partit de McCarthy, que fins i tot haurien amenaçat amb expulsar-lo del càrrec si no avança amb rapidesa en la investigació.

El portaveu de la Casa Blanca, Ian Sams, ha carregat contra la decisió de McCarthy i ha considerat que és “extremisme polític de la pitjor mena”. “Els republicans han investigat el president durant nou mesos i no han trobat cap evidència de delicte. Els propis membres del grup ho han reconegut”, ha subratllat.

Sams també ha criticat que president de la cambra hagi decidit tirar endavant la investigació de manera unilateral després d’haver promès fer una votació. “Ara ha canviat d’opinió perquè no té suport”, ha constatat. I és que la investigació per l’impeachment podria no obtenir ni tan sols el suport de la majoria dels republicans a la cambra, ja que el vot d’alguns representants moderats del partit no estaria garantit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona