Política

Budó defensarà la “llengua i les llibertats” des de la presidència de l’ACM

L’Associació Catalana de Municipis escull l’alcaldessa de la Garriga nova presidenta

La nova presidenta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Meritxell Budó, ha començat el seu mandat destacant que estarà al costat de les institucions que “defensen la llengua i els drets civils i polítics” del país. Budó també ha remarcat la voluntat d’incrementar el nombre de dones els pròxims quatre anys, especialment en els ajuntaments i els consells comarcals. En aquest sentit, la nova presidenta ha recordat que actualment hi ha un 27% de dones en llocs de responsabilitat i espera que “siguin moltes més”.

L’assemblea de l’entitat municipalista de Lloret de Mar ha servit també per donar “suport i escalf” a l’expresident de l’ACM, Miquel Buch, condemnat recentment per l’Audiència de Barcelona a 4,5 anys de presó.

El nou equip de govern de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ja comença a treballar. Per davant té quatre anys “amb molta feina per fer, però amb el llistó molt alt” després del mandat de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que ha estat al capdavant de l’entitat des de 2019. A partir d’aquest divendres, l’ACM la liderarà l’alcaldessa de la Garriga i exconsellera del govern de Quim Torra, Meritxell Budó. “ Estic molt feliç de poder encapçalar aquesta entitat referent en el municipalisme al nostre país”, ha assenyalat, un cop ha rebut la vara, de mans de Soler. Budó ha deixat clar que un dels objectius prioritaris serà estar al costat “de les institucions del país i sempre en defensa dels drets i les llibertats”. En aquest sentit, Budó s’ha referit a la consulta del 9 de novembre i el referèndum de l’1 d’octubre com a exemples on les institucions municipals “van participar” d’aquesta defensa de drets i llibertats.

L’acte l’ha presidit la presidenta del Parlament, Anna Erra, que ha estat l’encarregada de tancar la 26a assemblea de l’Associació Catalana de Municipis. Erra, com Budó i el secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran, David Rodríguez, que també ha intervingut, ha tingut paraules de record per Miquel Buch, que també ha assistit a l’acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona