Política

Óscar Puente (PSOE): “Ni és president ni és de fiar”

Pedro Sánchez no compareix i en el seu lloc ho fa el diputat socialista i exalcalde de Valladolid

Feijóo retreu a Sánchez que no pugi a la tribuna: “és lamentable, a banda de reprovable”

  • VÍDEO: Debat d'investidura de Feijóo
  • Pedro Sánchez saluda el diputat Óscar Puente EFE.

S’esperava la compareixença del president del govern en funcions Pedro Sánchez, en el debat d’investidura. Havia d’aparèixer al Congrés dels Diputats a dos quarts de quatre de la tarda però minuts abans ja corria el rumor que no apareixeria, que en el seu lloc ho faria el portaveu Patxi López. Finalment, tampoc ha comparegut López. El PSOE ha decidit que no sigui Sánchez qui repliqui Feijóo i ha deixat aquest paper en les mans del diputat socialista Óscar PuenteÓscar Puente, exalcalde de Valladolid, que va guanyar les eleccions el 28 de maig però va haver de deixar l’alcaldia després d’una aliança entre PP i Vox. Això sí, encara que Pedro Sánchez no hagi utilitzat el seu torn per intervenir ho pot fer en qualsevol moment perquè el Reglament del Congrés així ho faculta.

Puente ha carregat durament contra el PP i contra el candidat. Els ha acusat de “portar més de cinc anys fora de la democràcia” i que totes les promeses que ha fet de crear nous delictes s’acabarien tornant contra el propi partit. I ha acabat la seva intervenció insistint que no serà investit. “Ni és vostè president ni és de fiar”.

Després de retreu-li els pactes amb la ultradreta, li ha recriminat que reclami que governi la llista més votada i li ha etzibat que aquest plantejament és anticonstitucional. “Expliqui-ho al llarg llista d’alcaldes socialistes que van deixar de ser-ho en ser la seva llista més votada”, ha afirmat Puente, que li ha recordat que la Constitució diu que serà president qui obtingui la majora parlamentària. Puente li ha dit que la única llei que entenen és la de l’embut. “Han de governar quan són la llista més votada i quan no també”.

Puente ha insistit que en tot aquest temps el PP ha perdut el temps sabent des del primer moment que no governaria. I ha criticat en hagin estat fent d’oposició a Sánchez, que montessin la manifestació diumenge i fins i tot que intentessin “provocar una rebel·lió dins del Partit Socialista”. En aquest tema ha estat contundent. “Perdin tota esperança de trencar el PSOE”, ha afirmat. I s’ha mostrat convençut que no podran perquè “el PSOE ja es va blindar perquè no és dels seus dirigents, ni dels històrics ni dels ara, és del poble”.

Finalment ha fet un repàs als “problemes” del PP, que “no té la culpa el president del govern” i l’ha acusat en el cas de Catalunya de “fer de piròman i també de Don Tancredo”, de dedicar-se a “exacerbar l’enfrontament i després de mirar cap a un altre lloc”.

Pel que a la pròpia figura de Feijóo, li ha retret la seva supèrbia, l’ha acusat de ser “un pata negra del PP més ranci de la història” i de viure instal·lat en la mentida.

Deprés d’aquesta compareixença ha tornat a la tribuna Feijóo, que ha retret a Sánchez que no ho hagi fet. “Senyor Sánchez, vostè em demanava sis debats durant la campanya i ara no és capaç de fer el segon”, ha dit Feijóo, que ha titllat la decisió de Sánchez de “lamentable, a banda de reprovable”. “Ha portat al PSOE al límit del desprestigi”, ha dit.

Mentre Feijóo intervenia, en la càmara s’han sentit insults al president, Covard, covard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona