Política

Sumar opta per la portaveu del Congrés en lloc de Yolanda Díaz

Marta Lois remarca que la llei d’amnistia “no és per les elits sinó per centenars de persones que es ven trobar en un conflicte polític”

“Vostè és passat. Assistim al seu fracàs, al final del seu viatge enlloc”

Segona sorpresa de la tarda. Igual que el president del govern en funcions Pedro Sánchez ha deixat la rèplica a Feijóo en mans de l’exalcalde de Valladolid, Óscar Puente, tampoc la líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha pres la paraula per fixar la posició del seu grup en l’acte d’investidura. En el seu lloc ha pujat a la tribuna la portaveu del Congrés, Marta Lois, que li ha etzibat a Feijóo que el debat d’avui és “el final d’un viatge”. “El seu temps s’acaba”, li ha dit Lois, “finalitza aquí el seu viatge enlloc perquè no pot governar un país que no enten. Simplement és passat, assistim al seu fracàs, al seu viatge enlloc”.

Lois s’ha referit a un “viatge gris, erràtic, trist i ple de mentides” i ha dit a Feijóo que el que el separa del país real “és la seva aliança amb l’extrema dreta”.

“Per què ha vingut si sabia que no ho aconseguira, perquè ha abdicat de a investidura”, li ha preguntat Lois, que li ha retret al candidat popular que no estigui a l’alçada de l’Espanya del 2023 i que ni tant sols l’entengui. Ni la plurinacionalitat, ni la llei d’amnistia, ni el feminisme. “Està escoltant a les dones que han dit Se acabó i als homes que no volen continuar formant part d’un món masclista?”, li ha preguntat a Feijóo, per insistir que això “no va de dues Espanyes perquè hi ha moltes espanyes i moltes Catalunyes. Espanya és plurinacional, encara que no ho entengui”.

Pel que fa al conflicte amb Catalunya ha subratllat que “no es trenca Espanya, el que es descomposa és la dreta” i ha retret al PP que vulguin incendiar Catalunya com venen fent “des de fa un segle”. I pel que a la llei d’amnistia, ha destacat que no és per a les elits sinó pels centenars de persones que es van veure immerses en un conflicte polític”. Aquesta llei, ha destacat Lois, “és un pas més, una oportunitat per passar pàgina en una Espanya que és una democràcia madura”. Lois ha insistit que les situacions s’han d’abordar per reforçar la convivència. Quina és la seva por, perquè no és capaç de mirar cap al futur?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona