Política

Sánchez acusa Feijóo de “vendre por i frustració”

El president en funcions confia ser investit “ en poc temps”

Parla de “repetir la coalició progressista”, però no fa cap referència a l’amnistia, condició imprescindible per obtenir el suport de l’independentisme català

El president en funcions Pedro Sánchez ha trencat el seu silenci després de no haver comparegut en la investidura d’Alberto Núñez i Feijóo i ho ha fet per acusar el líder del PP de “vendre por i frustració” i de no haver ofert cap proposta en el debat. En les seves primers declaracions des de l’inici del debat, en què va seguir les compareixences des del seu escó, ha expressat la seva confiança en ser investit “en poc temps”. Ho ha fet durant la clausura de la reunió que han celebrat a Madrid els integrants del grup de socialistes i demòcrates al Parlament Europeu.

Sánchez ha augurat que demà divendres es podrà presenciar “en directe” durant la segona votació d’investidura “la consumació” parlamentària de la derrota que el PP ja va tenir el 23 de juliol amb la proposta “reaccionària” que va plantejar de la ma de Vox. I ha afirmat que una de les coses que mès l’ha cridat l’atenció del debat d’investidura ha estat la “falta de visió de futur, d’optimisme i d’esperança”. “Només han tractat de traslladar a la societat la frustració i la por que ells han viscut després del resultat electoral del 23 de juliol”, ha subratllat Sánchez.

Que ha contraposat a aquesta actitud unh bloc progressista que ha d’oferir precisament el contrari, “esperança, optimisme i tot alló que es contraposa amb l’amargura que alimenta la dreta”.

Sánchez ha aprofitat l’acte per repassar els èxits d’aquesta coalició progressista durant uns anys claus per al país i també per a Europa. I ha afegit que Espanya “s’apressa a repetir aquest govern de coalició d’aquí poc temps“. No ha ofert, però, quan preveu que es convoqui el debat de la seva investidura ni s’ha referit a l’exigència de l’amnistia, imprescindible per obtenir el suport de l’independentisme català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona