Política

Junqueras repta el PSOE a complir ara si vol la investidura i Sánchez promet un govern aviat

“Si el PSOE té pressa, haurà de complir els acords de pressa.” Davant el pla de Pedro Sánchez de tenir la investidura el 17 o el 24 d’octubre i amb Carles Puigdemont vivint el minut a minut del Congrés fins al punt de “demanar la paraula per al·lusions” amb ironia a Francina Armengol, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, va reunir ahir el grup d’ERC a Madrid per alertar el PSOE que “no és una qüestió de límits temporals sinó de compliment d’acords”, entre els quals l’amnistia. “Repetirem el govern de coalició progressista d’aquí a poc”, promet Sánchez.

En un moment en què ERC i Junts es marquen més de prop que mai, Junqueras va aplegar els seus diputats i senadors a la sala Llàtzer Dou del Congrés per abordar el full de ruta negociador i va avisar que l’acord és “lluny” i que, tot i la convicció “absoluta” que l’amnistia ja està pactada, hi ha altres punts com el finançament, que no estan tancats. I va insinuar que el PSC no hi ajuda votant en contra de les propostes de resolució sobre l’amnistia al Parlament. “El PSC deu saber segur el que fa, i si fa bé o no, votant el que vota en contra que la justícia arribi com més aviat millor i si això li convé o no en termes d’investidura del govern espanyol”, etzibava Junqueras. En canvi, Óscar Puente, l’excalcalde socialista de Valladolid i el diputat revelació de la investidura per la rèplica a Feijóo, ja abraça l’amnistia: “Donar una sortida a aquells que s’han situat al marge de la legalitat perquè tornin, perquè retornin a fer política, crec que és positiu i que s’ha de valorar.”

Si bé Aitor Esteban (PNB) no descarta noves eleccions el 14 de gener pel càlcul de La Moncloa o d’algun grup, la vicepresidenta i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ho nega i diu que “Sánchez tornarà a ser president”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries