Política

escalada bèl·lica al pròxim orient

Hamàs amenaça d’executar ostatges israelians civils si continuen els bombardejos sense avisar

En tres dies de guerra, les víctimes entre els dos bàndols s’acosten als 1.500 morts i 5.500 ferits

El grup islamista Hamàs ha amenaçat aquest dilluns amb executar “públicament” els ostatges israelians civils si Israel continua els bombardejos indiscriminats sobre la Franja de Gaza sense previ avís als residents.

“Qualsevol atac contra cases innocents a Gaza sense previ avís i alerta s’enfrontarà a l’execució pública d’un ostatge”, ha afirmat en un comunicat Abu Obeida, portaveu de les brigades d’Al Qasam, braç armat de Hamàs. “L’execució serà d’ostatges civils, no militars, i es transmetrà en línia”, va agregar.

Israel ha bombardejat intensament tot l’enclavament durant tot el dia, incloent-hi instal·lacions militars de Hamàs i la Jihad Islàmica, però també infraestructura civil i edificis residencials.

Els morts en l’enclavament superen els 560 i els ferits els 2.900, segons dades del ministeri de Sanitat de Gaaza, però s’estima que la xifra pujarà en les pròximes hores perquè hi ha persones atrapades sota els enderrocs d’habitatges destruïts.

Palestins de la franja han denunciat avui que Israel ha deixat d’emprar el mètode conegut com a “knocks on the roof”, pel qual llancen dispositius no explosius a les teulades de les cases com a preavís que bombardejaran en uns minuts, perquè la població pugui sortir, sovint amb el temps just.

“L’enemic no entén el llenguatge de la humanitat i la moral, i ens dirigirem a ell en el llenguatge que coneix. Responsabilitzem a l’ocupació davant el món per aquesta decisió, i la pilota està en la seva teulada”, va advertir Obeida.

“A partir d’aquesta hora, anunciem que cada atac contra el nostre poble es respondrà amb l’execució d’un dels nostres ostatges enemics, i el transmetrem en viu”, va incidir.

Israel es va declarar el dissabte en estat de guerra, després que Hamàs llancés un atac múltiple, per terra, mar i aire, que va enxampar al país per sorpresa, d’una escala sense precedents, amb el llançament de coets i incursions terrestres en sòl israelià, on han matat i segrestat a desenes de ciutadans.

En tres dies de guerra, els morts a Israel superen els 800 i més de 2.500 ferits per l’agressió palestina, mentre que a l’altre costat, els forts bombardejos israelians de resposta sobre Gaza han deixat més de 560 morts i 2.900 ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Marta Rovira demana ajornar la declaració per Tsunami

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans
BÀRBARA LLIGADAS
Cap de l'oposició de Viladecans

“Volem una ciutat equitativa, republicana i sostenible”

Viladecans