Política

“Catalunya votarà en un referèndum, n’estic convençut”

El president Pere Aragonès defensa l’amnistia al Senat “no com a punt i final sinó com un punt de partida”

“Catalunya votarà en un referèndum, n’estic convençut”. El president de la Generalitat Pere Aragonès ha obert les intervencions a la Comissió General de Comunitats Autònomes del Senat convocada pel PP. I ho fa fet amb contundència per defensar l’amnistia com a mesura per acabar amb el conflicte polític. Però una amnistia que no és la solució definitiva sinó un pas previ per acordar la votació d’un referèndum. “L’amnistia no és un punt i final, ha de ser un punt de partida”, ha subratllat Aragonès que ha començat el seu discurs deixant molt clar que si ha decidit anar avui al Senat ha estat per “defensar l’amnistia i el referèndum d’autodeterminació com a culminació del conflicte polític”.

Aragonès ha retret al PP que la comissió –en la que no intervindran els presidents socialistes per considerar que el PP, amb majoria al Senat, l’ha convocat només per generar crispació– només tingui com a objectiu “atiar l’anticatalanista per desgastar l’adversari”. I ha enumerat els múltiples motius, des del dèficit fiscal fins a rodalies passant per totes les lleis recorregudes al TC, que il·lustren el poc que els importa Catalunya. “Sempre s’ha utilitzat per esgarrapar quatre vots”, ha assenyalat.

Aragonès ha defensat el referèndum, el dret a votar “d’una nació que vol ser plenament responsable del seu futur i vol decidir en pau”.

I ha reivindicat també l’amnistia per “no repetir l’empresonament per motius polítics i per acabar els exilis forçats i amb l’espionatges o amb la persecució”. En definitiva, ha dit, “per acabar amb la causa general contra l’independentisme”.

Pel que fa al Referèndum, ha destacat que volen que sigui “de forma acordada amb participació de tothom”. El model, “el que es va fer a Escòcia”, una via, ha insistit Aragonès, que permetrà “una solució acordada i democràtica”.

També ha retret als presidents del PP que “s’escandalitzen per una amnistia que ha d’acabar amb la repressió o tornar un debat polític a la política”, però que no ho fan “davant dels 6.000 indults dels governs de Felipe González”. Tampoc “davant dels altres 6.000 indults dels governs de José María Aznar, que beneficiaven condemnats per corrupció o terrorisme d’estat”.

“Alguns de vostès diuen que l’amnistia és un cop d’estat, però obliden que ja hi ha una llei d’amnistia vigent, la de 1977, i que hi van donar suport. I que impedeixen investigar els crims de sang de la dictadura”, ha criticat el president de la Generalitat.

Prèviament a la seva intervenció, el president del Govern, Pere Aragonès, s’ha reunit amb senadors catalans. Després, tal com havia anunciat, ha marxat i no s’ha quedat a escoltar les intervencions dels presidents del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona