Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

L’exèrcit israelià fa una “incursió selectiva” nocturna amb tancs a Gaza

Forces terrestres entren al nord de la Franja per atacar objectius de Hamàs

L’exèrcit israelià ha dut a terme aquesta nit una “incursió selectiva” relativament gran a la part nord de la franja de Gaza amb tancs i infanteria, segons informen The Times of Israel i The Jerusalem Post. No es tracta, però de l’anunciada ofensiva militar terrestre a l’enclavament palestí, segons ha aclarit el mateix exèrcit. L’objectiu d’aquesta incursió, segons ha dit en un comunicat a la xarxa social X –abans Twitter–, seria anar aplanant el territori per després facilitar aquesta operació terrestre. Segons informen The Times of Israel i The Jerusalem Post, citant la ràdio de l’exèrcit israelià, aquesta és la incursió més gran feta fins ara pel que fa a nombre de vehicles blindats que han entrat a la Franja. La primera incursió va ser el 14 d’octubre passat quan l’exèrcit israelià va enviar tropes i tancs a l’enclavament per atacar posicions de Hamàs i recollir informació que pogués ajudar en els esforços per alliberar les més de dues-centes persones capturades per Hamàs durant el brutal atac del 7 d’octubre passat a territori israelià. Fa quatre dies, el 22 d’octubre passat, un soldat israelià va morir i tres van resultar ferits per un míssil llançat contra un tanc israelià durant una incursió terrestre a la Franja.

A banda de preparar la nova fase de l’ofensiva militar, la incursió terrestre d’aquesta passada nit ha servit, segons ha dit el mateix exèrcit israelià, per atacar també posicions de Hamàs, sense entrar en detalls com és habitual.

Un cop acabada la missió, els soldats han tornat a les seves posicions a la banda israeliana de la frontera amb la Franja.

Tot això ha passat hores després que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, hagués assegurat dimarts que Israelià “està preparant una invasió terrestre de Gaza” i que serà el seu govern quan decideixi el moment exacte i els detalls. Mentrestant continua l’ofensiva militar aèria sobre Gaza, un territori totalment assetjat.

Un comboi amb ajuda d’emergència entra a la Franja

Els bombardejos no cessen i la situació catastròfica de la població civil continua agreujant-se. Després que dimecres no hagués entrat cap mena d’ajuda humanitària a l’enclavament palestí, un comboi d’almenys dotze camions ha entrat aquest dijous pel pas egipci de Rafah carregat amb subministraments d’emergència mèdica, però sense combustible, segons han confirmat a l’agència Efe testimonis sobre el terreny.

Les autoritats de la Franja van donar ahir per col·lapsat el sistema sanitari. Les agències humanitàries que treballen a Gaza han informat que els hospitals hauran d’aturar la seva activitat aquesta nit per falta de combustible, que no sembla que Israel permeti entrar. Les ambulàncies tampoc podran sortir a recollir ferits.

La xifra de víctimes mortals a Gaza per bombardejos israelians sumen ja més de 7.000, mentre que els ferits superen els 18.480, informa l’agència Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel avisa que el reconeixement de Palestina com estat tindrà “conseqüències greus”

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona