Política

POLÍTICA

Anna Maria Arrufat, activista matadeperenca i membre del Secretariat Nacional de l’ANC

Va començar la seva trajectòria política al PSC però el 2015 ja es va comprometre amb Junts pel Sí

L’activista política de Matadepera Anna Maria Arrufat Franch (Sabadell, 1946) va morir dimecres als 76 anys, segons va confirmar ahir l’Ajuntament del municipi. “Ha estat una persona compromesa amb la vida associativa del poble”, assenyala el comunicat de condol que ha fet el consistori. Era membre també del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

La presidenta de l’assemblea, Dolors Feliu, ha publicat un missatge a la xarxa social X per recordar la seva figura: “Dolguda per la mort de l’Anna Maria Arrufat, companya del Secretariat Nacional i activista incansable per la llengua, el dret a l’habitatge, la gent gran i per la independència de Catalunya.” L’ANC també va tenir un record per a Arrufat: “Estem colpits per la mort de la nostra companya de lluita i secretària nacional Anna Maria Arrufat. El nostre més sentit condol a la família. La recordarem per la seva fermesa, decisió i companyonia. Anna Maria, aconseguirem la independència, també per tu!”

Arrufat es va dedicar professionalment a la banca però mai va deixar de col·laborar en diferents entitats. Va ser una de les fundadores de Dama Matadepera el 2000, presidenta de l’Associació Gent Gran de Matadepera (2008-2016) i va formar part del Col·lectiu d’Art, grup amb el qual va participar en diferents exposicions fotogràfiques en l’àmbit individual i col·lectiu.

També va ser una persona compromesa políticament. Va ser candidata a la llista del PSC a les eleccions municipals del 1999. Posteriorment va fer el salt a opcions més independentistes. Així, va formar part de la llista de 185 ciutadans del poble de Junts pel Sí (2015), una candidatura integrada en aquell moment per Convergència Democràtica de Catalunya, ERC, Demòcrates de Catalunya, Moviment d’Esquerres, Avancem i Reagrupament Independentista.

També va ser una de les líders de l’ANC al poble. En va ser secretària durant el mandat d’Olga González i el 2022 va ser escollida per formar part del nou Secretariat Nacional al costat també d’Olga González.

La cerimònia de comiat tindrà lloc avui a les dotze del migdia al tanatori de Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia