Política

POLÍTICA

Blanes gestionarà de manera directa les escoles bressol municipals

L’Ajuntament de Blanes va iniciar ahir el procés per modificar el sistema de gestió de les tres escoles bressol municipals, amb l’objectiuque passi de l’actual gestió indirecta a una de directe indiferenciada. Per això, està previst que es constitueixi una comissió d’estudi del canvi de model de gestió. El seu objectiu serà realitzar la memòria, el projecte i la proposta de reglament pel nou model de gestió que es vol posar en marxa.

En l’actualitat, Blanes compta amb tres escoles bressol municipals. La més antiga és la situada a La Plantera, que des del 1987 va passar a gestionar l’Ajuntament de Blanes. Posteriorment, l’any 1989 se’n va obrir una segona a Ca la Guidó, i finalment la xarxa d’escoles bressol es va ampliar l’octubre de 2006 amb l’obertura d’un nou centre d’educació infantil a Can Borell.

Durant aquest temps la gestió indirecta l’han estat fent diverses empreses i cooperatives. Una de les raons que ha mogut l’equip de govern a fer aquesta modificació de la gestió ha estat precisament els diferents canvis d’empreses gestores que s’han anat produint al llarg dels anys ha provocat una disminució de la qualitat del servei, un deteriorament progressiu en les instal·lacions municipals i un allunyament de l’entorn proper. La proposta es va aprovar ahir en la reunió plenària ordinària del mes d’octubre amb una sola abstenció, la del PP.

Lloguer assequible

Un altre dels punts destacats de l’ordre del dia va ser la cessió directa i gratuïta del dret de superfície d’una finca municipal situada al barri de La Plantera. Es tracta de la parcel·la situada a la part nord de la poma on hi ha un conegut supermercat, a l’Avinguda d’Europa, a tocar del CAP 2.

La cessió es fa a favor de l’Institut Català del Sòl perquè s’hi construeixin 80 habitatges i aparcaments destinats a arrendament assequible. La cessió és per un termini de 75 anys, i tant la construcció com la gestió anirà a càrrec de l’Institut Català del Sòl. Aquest tema va prosperar amb la unanimitat de totes les forces polítiques municipals.

Per la pau

Durant el ple també va prosperar un tema d’actualitat: el conflicte entre Palestina i Israel, a través d’una moció presentada per BECP i la CUP, a la qual també s’hi va afegir ERC. La proposta d’acord es va aprovar per 19 vots a favor de gairebé tots els grups polítics, llevat del PP i VOX, que van votar-hi en contra. Val a dir que minuts abans de començar el ple diverses persones es van concentrar davant l’Ajuntament de Blanes contra la guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona