Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Desenes de morts en un atac aeri israelià en un camp de refugiats a Gaza

L’exèrcit d’Israel endureix els atacs sobre la Franja

Centenars de persones haurien mort o resultat ferides aquest dimarts en un atac aeri israelià contra el camp de refugiats de Jabalia, al nord de l’enclavament palestí, segons informa l’Hospital Indonesi, al qual estan arribant els cossos. El director de l’Hospital Indonesi de Gaza ha xifrat en “més de cinquanta les persones mortes”, en declaracions a la televisió Al-Jazeera, afegint que no pot facilitar el nombre total de víctimes perquè encara les estan comptabilitzant. Hi hauria també almenys 150 ferits.

Les imatges en directe de la televisió Al Jazeera mostren un immens cràter i grans danys en els edificis dels voltants. Aquest atac seria, segons indica Al-Jazeera, el més gran realitzat fins ara a la part nord de la Franja de Gaza.

Iyad Bozum, portaveu del Ministeri de l’Interior del govern de Gaza, controlat per Hamàs, ha dit en una roda de premsa que hi ha 400 morts i ferits per la caiguda de sis bombes amb una càrrega d’explosiu d’una tona cadascuna llançades per avions israelians contra residència de Jabalia. Aquestes informacions no han pogut ser verificades de manera independent per les restriccions que totes dues parts en conflicte imposen als periodistes que treballen a Gaza.

Paral·lelament als bombardejos, les forces terrestres de l’exèrcit israelià continuen avançant a la Franja. Soldats israelians i milicians de Hamàs combaten en diversos punts de la Franja, segons han informat totes dues parts. La milícia palestina afirma que hi ha xocs al nord-est i el sud de la Franja, mentre tancs i altres blindats israelians avancen cap a la ciutat de Gaza.

Per la seva banda, l’exèrcit israelià ha informat de “diverses batalles amb esquadrons terroristes que han disparat míssils antitancs i metralladores”.

El cap de setmana passat l’ofensiva israeliana contra la Franja de Gaza en represàlia pels atacs de milicians de Hamàs del 7 d’octubre passat a territori israelià, va entrar en una nova fase. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va deixar clar dilluns que no pensa afluixar i va rebutjar les creixents demandes d’un alto el foc procedents de part de la comunitat internacional i les organitzacions humanitàries. Netanyahu compta, però amb l’aval dels Estats Units. El secretari d’Estat nord-americà, Antony Blinken, ha rebutjat aquest dimarts un alto el foc a Gaza, ja que suposaria consolidar les accions de Hamàs, segons ha dit en una audiència en el Senat, durant la qual va ser interromput pels crits de diversos ciutadans que reclamaven la fi de la guerra.

Preveuen l’obertura del pas de Rafah el dimecres per a evacuar ferits de Gaza a Egipte

El pas de Rafah, l’única entrada i sortida del territori palestí sota setge que no està en mans d’Israel, obrirà demà dimecres per a rebre a diversos palestins ferits, va assegurar a Efe una font de l’enclavament fronterer.

La font va afegir que les autoritats egípcies han preparat un hospital de campanya per a rebre allí als palestins ferits, assenyalant que els casos greus i aquells que necessitin tractaments addicionals i cures especials seran traslladats a altres hospitals per a rebre tractament.

Borrell condemna “fermament” els atacs de colons israelians a palestins a Cisjordània

L’alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors, Josep Borrell, ha condemnat “fermament” els atacs comesos per colons israelians contra palestins a Cisjordània, en intercanvis amb els ministres d’Exteriors d’Egipte, l’Aràbia Saudita i Jordània, segons ha informat aquest dimarts el Servei Europeu d’Acció Exterior (SEAE).

El SEAE ha indicat en un comunicat que Borrell va tenir una sèrie de contactes “d’alt nivell” entre el dilluns i aquest dimarts donat el conflicte entre Israel i el grup islamista Hamàs en la Franja de Gaza.

“Borrell va expressar gran preocupació pels atacs de colons israelians contra palestins, que va condemnar fermament”, va indicar el Servei Europeu d’Acció Exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona