Política

INVESTIDURA

PSOE i ERC arriben a un acord sobre la llei d’amnistia i avancen en l’acord per a la investidura

Els equips negociadors dels dos partits hauran de fer el tancament definitiu de l’acord

PSOE i ERC han anunciat aquest dimarts a la nit que han arribat a un acord sobre el contingut de la llei d’amnistia.

L’anunci fet pels dos partits en dos comunicats adreçats a la premsa, s’ha produït després que aquesta tarda hagi tingut lloc una conversa telefònica entre el president del govern espanyol en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

Durant aquesta trucada, i en el marc de la negociació per a la investidura entre el dos partits, els dos presidents han desbloquejat els darrers detalls de la futura llei d’amnistia.

La llei haurà de ser registrada pròximament al Congrés dels Diputats.

Un cop arribat a un principi d’acord, els dos presidents, han delegat als seus respectius equips negociadors el tancament definitiu, les pròximes hores, de l’eventual acord per aconseguir el suport a la investidura, després que l’aprovin els òrgans d’ERC.

Aquest acord contindrà qüestions polítiques i econòmiques –referèndum, rodalies i finançament– per desenvolupar durant la XV Legislatura. En finalitzar les converses, es comunicarà la data i el lloc de signatura de l’acord.

Segons l’ACN, fins ara només es coneix l’acord, però no el contingut de la llei. El PSOE preveu no donar a conèixer el text definitiu de la proposició de Llei d’amnistia fins que no assoleixi també un acord amb Junts. El comunicat conjunt d’ERC i PSOE no concreta cap de les qüestions que contindrà, tot i que ERC ja ha avançat que s’hi podran acollir les persones perseguides pels fets de Tsunami Democràtic, que es troba a l’Audiència Nacional.

Fonts d’ERC han afegit que el pacte també inclou els CDR i que no concreta que l’1-O fos un delicte.

El text es registrarà al Congrés abans del debat d’investidura, previsiblement aquesta mateixa setmana. L’objectiu del PSOE és que la norma es registri amb la signatura de totes les formacions que aposten per l’amnistia. Fonts socialistes apuntaven aquest dimarts que és “lògic” que es presenti de manera conjunta.

Fonts del Congrés han apuntat aquest dimarts que la presidenta de la cambra, Francina Armengol, preveu convocar ben aviat el ple d’investidura. Previsiblement, anunciarà la data aquest divendres, i el debat tindrà lloc la setmana que ve, el dimarts 7 i el dimecres 8 de novembre. El PSOE preveu que Sánchez serà elegit en primera votació, i no caldrà anar a una segona votació el divendres dia 10.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona