Política

“Si volem una llei que no sigui recorreguda hem de ser molt curosos”

Marta Rovira insisteix que la norma “no va de casos ni tampoc de persones”

“La llei d’amnistia no va de casos, tampoc de persones. Si volem una bona llei, una llei que no sigui recorreguda hem de ser molt curosos”. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha insistit una vegada més que el que pretén la llei d’amnistia és “amnistiar uns fets que no haurien d’haver estat mai considerats delictes”. I que el fet de definir bé aquests fets “està relacionat amb un interès general“. Entre altres coses perquè fixar amnistia per a persones “ho prohibeix l’ordenament jurídic”. I és per això, ha dit Rovira en una entrevista a RTVE, que “si volem una bona llei, una llei que no sigui recorreguda, hem de ser molt curosos”.

Rovira ha admès que hagués estat “més ideal i més oportú” que Junts i ERC negociessin conjuntament o es coordinessin per aconseguir objectius compartits. Ja que, segons ha recordat, “no es tracta de 7 vots sinó de 14”, fent referència als diputats que sumen Junts i ERC al Congrés després de les eleccions del 23-J. “La situació no és gens ideal. Ens porta a una situació no de cooperació sinó de competència”, ha afegit. Així mateix, ha recordat que Junts, ERC i la CUP ja es van posar d’acord el 2021 quan van portar conjuntament una llei d’amnistia al Congrés. Una proposta que, segons ha recordat Rovira, feia referència “als fets i actes per defensar la independència com a opció política”.

La dirigent dels republicans s’ha mostrat confiada que la situació pugui canviar després de la investidura de Pedro Sánchez i Junts i ERC puguin començar la legislatura amb “més coordinació”. “Vull confiar que una vegada passi la investidura ens podrem seure. Ens separen qüestions tàctiques i partidistes. Confio i continuaré treballant per poder trobar la manera de posar-nos d’acord”, ha insistit.

Preguntada pel seu cas, Rovira ha afirmat que si ella quedés fora de la llei d’amnistia dormiria tranquil·la si hagués aconseguit incloure centenars de casos oberts que afecten milers de persones. “No he fet mai res per mi des que fa 12 anys que faig política i no ho faré mai”, ha assegurat. I, de fet, ha afegit que li és igual si entra o no dins de la llei amnistia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia