Política

estats units

Trump carrega contra el jutge durant el judici a Nova York per frau empresarial

L’expresident Donald Trump va explotar aquest dilluns durant la seva declaració com a testimoni en el judici contra l’Organització Trump i va recriminar al jutge haver dictaminat en contra seva el càrrec de frau, de manera sumària, “abans de saber res” sobre ell i els seus negocis.

El jutge Arthur Engoron, que des de l’inici de la sessió s’havia mostrat enfadat pel que considerava “discursos” de Trump en lloc de respostes, va escoltar amb gest impassible els comentaris en to irat de l’acusat, que estava assegut a tot just dos metres d’ell. “Vostè va fallar contra mi, va dir que era un frau abans de saber res de mi”, va etzibar Trump mirant-li directament, després del que va sostenir que “el frau és el tribunal” perquè “no va valorar les propietats correctament”, i es va vanagloriar d’haver fet “una bona feina” com a president dels EUA.

Trump feia referència a la valoració dels taxadors públics del comtat de Palm Beach, a Florida, que van estimar que la seva mansió de Mar-a-Lago se situava en uns 18 milions de dòlars, i va assegurar que “val centenars de milions més i tothom ho sap”.

Prèviament, l’expresident va defensar en repetides ocasions que els documents de condició financera en els quals es basa el cas no tenen valor perquè inclouen una clàusula que adverteix que les dades són subjectives i encoratja a fer anàlisis pròpies i “no secundar-se” en ells.

Aquesta clàusula d’advertiment “sempre es respecta en els tribunals, excepte per part d’aquest jutge particular”, va agregar l’acusat, que va assegurar que “si va haver-hi un error, no va ser material”, però en tot cas “qualsevol error està cobert per la clàusula”.

Engoron el va interrompre únicament per a convidar-lo a “aprendre sobre la clàusula” llegint la seva opinió implícita en la resolució sobre frau persistent contra Trump i els altres acusats, que treu mèrit a aquest argument.

L’exmandatari també va arremetre contra la fiscal Letitia James, asseguda en primera fila del públic i que ha rebut nombrosos atacs, igual que el jutge, a través de les xarxes socials i la campanya del candidat favorit republicà per a les pròximes eleccions; en aquesta ocasió, de viva veu, els va dir “corruptes”.

Després de diversos minuts d’atacs irats, el fiscal Kevin Wallace, que inicialment havia qüestionat el valor de les propietats de l’empresa, li va preguntar: “Ha acabat?”, i Trump va contestar escaridament que sí mentre el jutge esbossava breument un somriure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden diu que deixarà d’enviar bombes i munició a Israel si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una carta contra la “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona