Política

PSOE i Junts segueixen negociant sense “un horitzó temporal”

No fan cap previsió sobre quan es podria tancar l’acord sobre l’amnistia

Amb la pressió política, mediàtica i judicial de la dreta de fons, el PSOE i Junts (JxCat) continuen les negociacions a Brussel·les per acabar de polir els últims serrells de la llei d’amnistia que permeti arribar a un acord per fer possible la investidura de Pedro Sánchez. Cap de les dues parts, però, s’ha volgut aventurar a afirmar si avui podria arribar el pacte ni tampoc a donar cap data possible.

Els dos partits, encapçalats per Puigdemont i el número tres del PSOE, Santos Cerdán, continuen analitzant les últimes propostes i contrapropostes que s’han intercanviat les últimes hores, segons han explicat fonts de la negociació. “Les converses no paren, tret de la pausa d’ahir a la nit. No podem donar un horitzó temporal”, ha dit una de les fonts.

“No tinc cap previsió”, ha dit a EFE una altra font coneixedora de l’estat de les converses, preguntada per si aquest dimarts hi pot haver acord.

L’escoll més important en aquest últim tram de les negociacions ve donat perquè JxCat vol que la llei d’amnistia inclogui casos de lawfare que no estan directament vinculats al procés, però que impliquen un “ús estratègic de les lleis per perjudicar dissidents o rivals polítics”, segons ha denunciat Puigdemont.

Mentre les negociacions avancen, també ho fan les accions per boicotejar l’acord. A banda de la declaració en contra del Consell General del Poder Judicial i de la interlocutòria del magistrat de l’Audiència, Manuel García Castellón, que ha qualificat les accions del Tsunami Democràtic d’”actes terroristes”, també el Senat celebrarà demà un ple per modificar el reglament i dilatar l’aprovació de la llei d’amnistia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia