Política

Yolanda Díaz: “La serenitat i la convivència s’han imposat a l’odi”

Pimec valora positivament l’acord

Feijóo iAyuso anuncien compareixences per separat per valorar el pacte

“La serenitat i la convivència s’han imposat a l’odi”, ha destacat la líder de Sumar y vicepresidenta segona del Govern en funcions Yolanda Díaz en una piulada després de que el número tres del PSOE hagi fet públic la’cord amb Junts a Brussel·les. Díaz ha reconegut qu han estat “mesos difícils” però ha garantit que es “continuarà avançant en la senda del progés social, per més dret i més futur”.

També la Pimec ha valorat ja l’acord per la investidura i ha exigit que es formi govern el més ràpid possible. “Necessitem un govern quan abans millor i el més estable possible”, ha demanat el president de la patronal, Antoni Cañete, en una roda de premsa celebrada aquest matí. Pel que fa a la llei d’amnistia, un dels punts claus de l’acord de legislatura entre els independentistes i socialistes, el dirigent patronal ha avalat que “els problemes polítics es resolguin en l’àmbit que li són propis, que és la política” i “sempre que es faci des de la legalitat”.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, isabel Díaz Ayuso, i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo han anuciat per separt declaracions “institucionals” per valorar l’acord. Abans, però, Ayuso i altres dirigents populars ja havien parlat. Ayuso per acusar el PSOE de “colar una dictadura per la porta del darrera”. La secretaria general del PP, Cuca Gamarra, ’ha qualificat de “humiliant” el pacte i ha acusat a Sánchez de donar n la “impunitad” al líder de Junts, Carles Puigdemont.

El líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, considera que el pacte ha anat més ràpid per les peticions d’explicacions de Brussel·les. “Han hagut de pensar si no ho fem no ens deixaran fer-ho”, ha dit



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia