Política

Foment diu que l’acord promou el retorn de les empreses que van marxar de Catalunya

Els sindicats CCOO i UGT també celebren el pacte entre Junts i el PSOE

Igual que ho ha fet la Pimec aquest matí, tant la patronal Foment de Treball com els sindicats CCOO i UGT han avalat l’acord assolit pel PSOE i Junts per Catalunya. Foment ha celebrat que el pacte inclogui “un pla per facilitar i promoure” el retorn a Catalunya de les seus socials de les empreses que en els darrers anys es van desplaçar a altres punts de l’Estat arran del procés. En un comunicat, Foment ha recordat que aquest ha estat una de les principals reivindicacions del seu president, Josep Sánchez Llibre, “perquè és a Catalunya on han d’estar”. D’altra banda, la patronal afegeix que “la condició necessària per al retorn de les empreses a Catalunya és la suma de l’estabilitat i la seguretat jurídica” per promoure la “confiança necessària per l’atracció d’inversions i la millora d ela productivitat del país”.

Per la seva part, les federacions estatals de CCOO i UGT han qualificat l’acord entre PSOE i Junts per a la investidura de Pedro Sánchez de “notícia positiva” i han demanat la legislatura tingui un “clar contingut social”. En un comunicat conjunt, diuen que la llei d’amnistia “pot ser un terreny polèmic i relliscós, però és necessari apostar per la normalització de la vida política i social a Espanya i a Catalunya” per “deixar definitivament enrere els episodis lligats al procés”. Les centrals sindicals demanen, alhora, “descartar qualsevol escenari d’unilateralitat”. Pel que fa a l’acord de condonació parcial del deute, han demanat que es concreti al Consell de Política Fiscal i Financera, ja que està destinada al conjunt de comunitats autònomes.

CCOO de Catalunya també publicat una valoració de l’acord, diferent del comunicat emès per les federacions estatals on valora la llei d’amnistia com una “peça imprescindible” per “recuperar la normalització institucional, superar el conflicte polític, corregir els efectes desproporcionats d’alguns processos judicials i impulsar una agenda econòmica i social en benefici del conjunt del país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia