Política

investidura

Unes 350 persones protesten a Barcelona amb proclames contra Sánchez i Puigdemont

Diversos membres de Vox assisteixen a la concentració davant la seu del govern espanyol

Un total de 350 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, van protestar ahir dijous al vespre davant la seu del govern espanyol a Barcelona contra l’amnistia i els pactes per la investidura de Pedro Sánchez.

A l’inici de la concentració, alguns dels manifestants van cremar imatges de Pedro Sánchez acompanyades del missatge de ’traïdor’ i l’han acusat de “vendre Espanya”.

La concentració ha començat a les 20 h amb un grup reduït de persones que ha crescut quan s’hi han sumat els que prèviament s’havien trobat a la plaça Artós. Durant més d’una hora s’han sentit proclames contra Sánchez com ara “no és un president, és un delinqüent” i també contra Carles Puigdemont com “Puigdemont, a presó”.

A banda, alguns dels concentrats han apel·lat a altres persones a unir-se a la protesta amb missatges com “Jove espanyol, defensa la teva nació”. Els assistents a la concentració han lluït banderes espanyoles i també han saltat al ritme de “boti, boti, boti, socialista qui no boti”.

Entre les persones que han acudit a la protesta hi havia diversos membres de Vox, com ara els diputats al Parlament Joan Garriga, Andrés Bello, María Elisa García o Alberto Tarradas. També hi eren els regidors de Barcelona Gonzalo de Oro i Liberto Senderos i l’eurodiputat Jorge Buxadé.

La seu del govern espanyol ha estat en tot moment custodiada per diversos furgons de la Policia Nacional i dels Mossos d’Esquadra. A banda, també unes tanques posaven distància amb els concentrats, que durant una estona s’ha posat a primera fila.

Vox va cridar a la mobilització el mateix dia en què el PSOE i Junts van segellar l’acord d’investidura que inclou la llei d’amnistia i referències al lawfare.

El document apunta que malgrat les “discrepàncies”, cal trobar una solució política a un conflicte que “sis anys després” continua sense resoldre la qüestió de fons. El partit d’extrema dreta també ha animat a protestar aquest divendres a les 20 h a la mateixa ubicació, davant la delegació del govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona