Política

Sánchez i Ortuzar signen aquest divendres l’acord entre el PSOE i el PNB per a la investidura

Amb aquesta firma, el líder socialista s’assegura tots els vots necessaris per a la seva investidura

El secretari general del PSOE i president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el president del PNB, Andoni Ortuzar, ja han anunciat que signaran a les 11 d’aquest matí l’acord que farà possible la setmana vinent la investidura del líder socialista. La firma tindrà lloc al Congrés dels Diputats i, segons han indicat fonts del PNB, implicarà “grans avenços en l’autogovern, l’àmbit laboral i el suport a l’euskera”.

Aquesta última firma l’ha rubricarà personalment Pedro Sánchez, com també ho va fer amb Sumar i el Bloc Nacionalista Gallec. Sánchez, en canvi, no ha estat present amb les signatura amb ERC i Junts. En el cas d’ERC va ser el ministre de Presidència Félix Bolaños qui va signar amb el líder de ERC, Oriol Junqueras i en el cas de Junts el número tres del PSOE, Santos Cerdán.

La firma amb el PNB arriba només un dia després de tancar l’acord amb Junts per Catalunya, Sanchez ja disposa de tots els suports suficients per superar la votació, un total de 178 vots, de la seva investidura i només quedarà per conèixer el sentit del vot de l’únic diputat de Coalició Canària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia