Política

Asens: “El concepte ‘lawfare’ no està a la llei, està en un comunicat”

El negociador de Sumar creu que se supera una etapa de no-diàleg i avisa que el verificador no ha de ser internacional

L’exdiputat i negociador de Sumar, Jaume Asens, ha explicat que el concepte ’lawfare’ no s’inclourà al text de la llei de l’amnistia: “No està a la llei, està en un comunicat”. Ho ha afirmat en declaracions a SER Catalunya, després que JxCat i el PSOE segellessin ahir divendres un acord que planteja que “les comissions d’investigació que es constituiran la propera legislatura es tindran en compte” per incorporar a l’amnistia casos de ’lawfare’ no necessàriament relacionats amb l’1-O.

“És un concepte polític, no és un concepte jurídic”, ha afegit Asens, que ha explicat que ’lawfare’ es refereix a “una guerra bruta en què s’intenta guanyar als tribunals coses que es perden a les urnes, utilitzant els recursos públics”, una estratègia que “ha estat molt sovint la manera de fer política de la dreta”.

Per a Asens, “la democràcia no és l’imperi dels jutges, ni tampoc és l’imperi de la nació com defensen el PP i Vox, sinó que és l’imperi de la llei”. És la “sobirania popular”, ha remarcat, “el que legitima la democràcia”, però aquí “moltes vegades els jutges volen suplantar la voluntat del Congrés, del legislador, dels representants dels ciutadans”.

“Els jutges el que han de fer és aplicar la llei, exclusivament, i deixar de fer comunicats i intentar intervenir en el debat públic, perquè aleshores el que haurien de fer és presentar-se a les eleccions. Jo crec que hi ha moltes vocacions frustrades en molts jutges”, ha afirmat Asens.

L’exdirigent d’Unides Podem ha apuntat que la figura del verificador “no fa falta que sigui internacional”. I ha valorat el pacte com una manera de “passar pàgina de tota una sèrie de fets que no s’haurien d’haver produït. Ens permet mirar cap a un futur d’esperança i demostra que Espanya avança en democràcia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries