Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

L’artilleria russa mata a 3 civils a la ciutat ucraïnesa de Kherson

Rússia ha atacat aquest dilluns de manera massiva amb artilleria la ciutat de Kherson, en el sud d’Ucraïna i sota control del Govern de Kíiv, provocant la mort d’almenys tres civils que van ser afectats pel foc rus, segons han informat aquest dilluns les autoritats ucraïneses.

“L’Exèrcit rus ha bombardejat de manera massiva la part central de Kherson”, ha escrit en el seu compte de Telegram el cap de l’administració militar de la regió, Oleksandr Prokudin.

Una dona de 62 anys i un home de 45 han mort en aquests atacs contra zones residencials de la ciutat, que abans de la invasió russa tenia prop de 300.000 habitants i va ser represa per les forces ucraïneses fa un any després de més de mig any sota ocupació russa.

Així mateix, una tercera víctima, un home de 64 anys, va perdre la vida quan el foc d’artilleria russa va caure sobre el cotxe que conduïa pels afores de la ciutat, mentre que la seva filla i la seva neta, de només dos mesos d’edat, van resultar ferides, però la seva vida no corre perill, segons ha informat el cap de l’administració militar de Kherson.

Els atacs d’artilleria també van causar ferides a altres sis persones en el centre de la ciutat, que viu sota els constants bombardejos russos des de la retirada de les forces de Moscou la passada tardor.

La regió de Kherson, de la qual és capital la ciutat homònima, està partida en dues pel riu Dnièper. Rússia controla la part oriental de la província, tot i que Ucraïna ha aconseguit establir allí un cap de platja que intenta eixamplar amb l’ús de blindats.

La part de la província que queda a l’oest del riu està cota el control de Kíiv des de fa un any, quan una contraofensiva ucraïnesa va obligar Rússia a replegar-se a l’altre costat del Dnièper.

Kherson havia estat conquerida per les tropes russes en els primers dies de la guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona