Política

Conflicte bèl·lic al Pròxim Orient

Israel assegura controlar l’oest de la ciutat de Gaza

L’exèrcit israelià anuncia que ha pres el control del port i afirma que Hamàs utilitzava la infraestructura

Els soldats recuperen el cos d’una ostatge en un edifici adjacent a l’hospital Al Shifa

El ministre israelià de Defensa, Yoav Gallant, ha anunciat aquest dijous que les seves tropes han assolit el control del costat oest de la ciutat de Gaza i l’inici d’una “nova fase” en l’ofensiva terrestre.

Gallant ha assegurat que les Forces de Defensa d’Israel (FDI) han completat la captura de la meitat occidental de la ciutat i han netejat la zona de qualsevol actiu de Hamàs. “L’operació continua i es fa de manera precisa, selectiva, però molt decidida”, ha dit durant una visita al centre de comandament de la 36a Divisió del Tsahal. “La següent fase ha començat”, ha afegit.

El titular de Defensa ha explicat que les FDI han fet “descobertes significatives” a l’hospital Al Shifa de Gaza, on les tropes israelianes van començar ahir una operació militar, però no ha detallat quines troballes han fet.

L’exèrcit israelià ha informat avui en un comunicat que el cos d’una de les ostatges capturades durant l’atac al sud d’Israel del passat 7 d’octubre, Yehudit Weiss, ha estat localitzat en una estructura adjacent a Al Shifa, el centre mèdici més gran de la Franja, i traslladat a territori israelià. Segons el comunicat, al mateix lloc on els soldats han trobat la víctima hi havia “equipament militar”, com rifles Kalàixnikov i llançagranades.

Presa del port

El Tsahal també ha comunicat avui la presa “en els últims dies” del port de Gaza, la principal instal·lació portuària i pesquera de l’enclavament palestí. En un comunicat, l’exèrcit d’Israel afirma que Hamàs utilitzava la instal·lació “sota la disfressa d’un port civil” com a “lloc d’entrenament per al seu comandament naval per planificar i executar atacs terroristes navals”. Les FDI asseguren que la milícia utilitzava vaixells civils i de la policia del port per a les seves activitats terroristes.

Segons el comunicat, en l’operació per controlar la infraestructura portuària hi han participat una brigada de cuirassats, una flotilla i efectius d’un cos d’enginyers de combat. L’acció s’ha saldat amb la mort de deu milicians i la destrucció de “deu pous de túnels i quatre estructures terroristes més”. Els soldats també han “netejat tots els edificis de la zona del port”.

Israel també afirma controlar ja tot el nord de l’enclavament palestí i el camp de refugiats d’Al Shati, al litoral septentrional de la ciutat, i avancen cap a Deir Balah, una població al centre de Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó

Del cel a l’infern de  Ciutadans

Banyoles
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

madrid
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona