Política

guerra bruta

Una confident de l’Operació Catalunya encara cobrava amb el PSOE

Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, va continuar cobrant dels fons reservats durant 6 mesos amb el govern de Sánchez

Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola i confident clau de l’Operació Catalunya impulsada pel govern del PP en la guerra bruta contra l’independentisme, va continuar cobrant dels fons reservats de l’Estat durant sis mesos del primer govern socialista de Pedro Sánchez . Victoria Álvarez va ser coneguda públicament per les converses al restaurant barceloní La Camarga amb l’aleshores líder del PP català Alícia Sánchez Camacho, converses la gravació de les quals s’atribueix a la líder popular tot i que ella ho va negar en diverses ocasions fent-se passar com a víctima d’espionatge –a Sánchez-Camacho se la considera una de les impulsores de l’Operació Catalunya.

Segons ha informat RAC1 el govern de Pedro Sánchez va mantenir pagaments mensuals a Victoria Álvarez fins que no es va fer efectiva la decisió de retirar-li els diners. Se sabia que Álvarez va cobrar fons reservats del ministeri de l’Interior entre 2012 i 2015, uns 2.500 euros mensuals. Avui El Món a RAC1 ha explicat que va continuar rebent els diners amb l’arribada del PSOE al govern. Segons la informació de la cadena de ràdio, en arribar al càrrec el ministre Fernando Grande-Marlaska va ordenar la realització d’una auditoria interna sobre l’ús dels fons reservats i va ordenar que es deixessin de pagar els diners a Victoria Álvarez. Però entre la presa de la decisió i que es fes efectiva van passar sis mesos en què l’exparella de Jordi Pujol Ferrussola i testimoni clau també en l’inici del cas Pujol va continuar cobrant uns diners públics que no havia de declarar enlloc perquè el fet de ser fons reservats del ministeri de l’Interior de l’Estat permeten la seva opacitat. Victoria Álvarez hauria cobrat uns 10.000 euros encara durant l’inici del primer govern del PSOE.

El pagament de fons reservats va ser una pràctica habitual dels cossos policials de l’Estat en l’Operació Catalunya, una campanya de guerra bruta protagonitzada per l’anomenada policia patriòtica i dirigida pel ministre de l’Interior del PP, Jorge Fernández Díaz, contra l’independentisme català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona