Política

El SEM també desvincula la mort del turista francès de la protesta del Tsunami

Tampoc hi veia cap connexió el jutjat de l’Hospitalet que va arxivar el cas ni apareixia a l’atestat dels Mossos

Si no n’hi havia prou amb la resolució de la titular d’un jutjat de l’Hospitalet de Llobregat arxivant el cas, una autòpsia acreditant una mort “natural”, un atestat dels Mossos on no hi apareix el decés, ara un informe del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) descarta que la protesta del Tsunami Democràtic el 14 d’octubre del 2019 a l’aeroport del Prat interferís en l’atenció mèdica que va rebre el turista francès mort d’un infart mentre tenia lloc la mobilització.

Malgrat els intents del magistrat de l’audiencia Nacional Manuel García Castellón de vincular les protestes del Tsunami amb terrorisme i atribuir la mort del turista francès a la mobilització, reclamant al propi SEM i al 112 totes les incidències mèdiques comptabilitzades a l’aeroport aquest dia i tots els registres que tinguin, el document del SEM al que ha tingut accés l’ACN, revela que la presència de manifestants a l’aeroport no va suposar cap entrebanc pels metges i vehicles d’emergències que van assistir el turista. De fet, indica que les protestes tenien lloc a la Terminal 1 i que l’home es va desplomar al pàrquing de la Terminal 2. Alhora, desmenteix que s’enviés un helicòpter a buscar el pacient perquè l’ambulància estava bloquejada pels manifestants.

L’informe del SEM no esmenta la mobilització que aquell dia estava tenint lloc a la Terminal 1 i descriu tots els passos que van seguir els equips mèdics per atendre la víctima. El relat arrenca a les 17.17 hores del dia 14 d’octubre del 2019. Explica que una persona va alertar el comandament del SEM a l’aeroport que hi havia un home inconscient al pàrquing exterior de la Terminal 2. Així mateix, mostra que al cap d’un minut, els serveis d’emergències ja eren al punt i van certificar que patia una aturada cardiorespiratòria. A les 17.22 hores una ambulància del SEM de l’aeroport va arribar al lloc dels fets i va intentar reanimar l’home. Tretze minuts més tard, va aterrar l’helicòpter que posteriorment el va traslladar a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Tot plegat evidencia que entre el primer avís i l’aterratge de l’helicòpter al Prat, van passar 18 minuts. De l’informe se’n desprèn que el SEM no va requerir en cap moment la presència dels Mossos d’Esquadra malgrat els aldarulls a la T1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona