Política

Estats Units prohibeix l’entrada dels colons israelians “extremistes”

El departament d’Estat insta les autoritats d’Israel a prendre mesures per aturar els atacs violents contra els palestins de Cisjordània

Estats Units prohibirà l’entrada al país per als colons israelians responsables d’atacs violents contra els palestins a Cisjordània.

“El departament d’Estat està implementant una nova política de restricció de visats adreçada a persones que han participat en minar la pau, la seguretat o l’estabilitat a Cisjordània, fins i tot mitjançant la comissió d’actes de violència o altres accions que restringeixen indegudament l’accés dels civils a serveis essencials i necessitats bàsiques”, ha anunciat aquest dimarts en un comunicat el secretari d’Estat dels EUA, Antony Bliken. La mesura afecta també els “familiars immediats” de les persones directament involucrades en aquests actes, així com els palestins responsables d’atacs a israelians. El comunicat no especifica noms ni dona xifres de les persones a les quals aplicarà les restriccions.

El cap de la diplomàcia nord-americana ha insistit que Israel ha de prendre “mesures addicionals” per protegir els civils dels atacs extremistes”. “Com el president [dels EUA, Joe] Biden ha insistit diverses vegades, aquests atacs són inacceptables” i ha demanat que retin comptes els responsables “de tots els actes de violència contra els civils a Cisjordània, independentment de l’autor o la víctima”, ha assegurat. Al mateix temps, reclamarà a l’Autoritat Palestina que faci “més per aturar els atacs palestins contra els israelians”. Per Blinken, tant les autoritats israelianes com palestines tenen la responsabilitat de mantenir l’estabilitat a Cisjordània”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona