Política

Conflicte bèl·lic al Pròxim Orient

Detenen suposats membres de Hamàs a Dinamarca, Alemanya i els Països Baixos

L’operació al país escandinau s’ha fet en coordinació amb els serveis d’intel·ligència israelians, que afirmen que s’ha pogut frustrar un atemptat a Europa

Les autoritats alemanyes sospiten que els quatre detinguts a Berlín i Rotterdam tenien la missió de portar-hi armes per a possibles atacs

Les autoritats d’Alemanya i Dinamarca han anunciat aquest dijous la detenció de diversos presumptes integrants a Hamàs per la sospita que podrien estar preparant atemptats en territori europeu.

El fiscal general del Tribunal Federal de justícia alemany ha informat aquesta tarda en un comunicat de l’arrest de quatre suposats integrants d’una “organització terrorista estrangera”. Tres d’ells han estat detinguts per la policia alemanya a Berlín i el quart per les forces de seguretat neerlandeses a Rotterdam, en virtut d’una euroordre de detenció emesa pel utge d’instrucció del tribunal,

Segons la fiscalia, els sospitosos han estat “membres de llarga duració de Hamàs” que han participat en operacions del grup a l’estranger. Segons el comunicat, els sospitosos “estan estretament vinculats a la direcció de la branca militar” del moviment islamista palestí, les brigades Al Qassam.

Un dels detinguts hauria rebut dels líders de l’organització al Líban l’ordre d’amagar armament a Berlín i mantenir-les a punt per a possibles atacs terroristes contra institucions jueves a Europa. Els altres tres van realitzar diversos viatges des de la capital alemanya per anar a buscar les armes. Els arrestats són dos libanesos, un egipci i un neerlandès. Els tres detinguts a Berlín seran posats divendres a disposició judicial.

Més detencions a Dinamarca

En paral·lel, les forces de seguretat daneses han informat aquest matí de la detenció de tres persones al país i una altra als Països Baixos en una operació antiterrorista, tot i que no ha precisat el transfons ideològic. El cap dels serveis d’intel·ligència danesos (PET), Flemming Drejer, s’ha limitat a dir que tres persones estan sota la seva custòdia “imputades per un delicte terrorista” i hi ha “un detingut als Països Baixos”. Un portaveu dels serveis de seguretat danesos ha puntualitzat que aquest cas “no té connexió directa” amb les detencions de suposats membres de Hamàs a Alemanya, segons informa la CNN

L’oficina del primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha afirmat aquesta tarda que les autoritats daneses han detingut set persones que actuaven “en nom de Hamàs”. Segons el govern israelià, l’actuació ha permès “frustrar un atac” que tenia com a objectiu “matar civils innocents en sòl europeu”. L’oficina de Netanyahyu ha afirmat que l’operació, en la que han col·laborat els serveis d’intel·ligència israelians del Mossad (exterior) i el Shin Beth (interior), “revela l’expansió de la infraestructura de Hamàs a Europa”.

La mateixa font assegura que el grup palestí s’ha esforçat en els últims anys per “ampliar les seves capacitats operatives arreu del món, especialment a Europa, per tal de fer realitat les seves aspiracions d’atacar objectius israelians, jueus i occidentals a qualsevol preu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona