Política

POLÍTICA

Glòria a Puente i a Feijóo i carbó a Nogueras

El ministre de Transports triomfa en els premis parlamentaris com a diputat revelació i 2.0

La portaveu de Junts rep el càstig per a la premsa

Bel atribueix al regal de dolços de Tortosa tenir el Carandell i Esteban guanya el Castelar a Rufián

Amb el record de Montse Oliva, eterna delegada de l’Avui i d’El Punt Avui a Madrid, sempre viu, l’Associació de Periodistes Parlamentaris (APP) va entregar els seus premis en un sopar al Palace en què l’estrella va ser Óscar Puente, ministre de Transports i monologuista a mitja jornada, que va guanyar el de diputat revelació i diputat 2.0. “De petit somiava aquesta gala, veia la televisió i hi veia Gabriel Rufián i Íñigo Errejón i em deia: «Algun dia jo hi seré»”, va ironitzar Puente amb un acudit que es reia sol perquè té 15 anys més que ells. “El primer premi era immerescut, però el segon me l’he guanyat a pols. I és la clara confirmació que no he de fer cas al president i no he de buscar un community manager”, va reblar tot orgullós de la seva esgrima a les xarxes.

El debutant en la cita Francesc-Marc Álvaro (ERC), que venia d’estrenar-se en el ple amb una interpel·lació sobre memòria al ministre Ángel Víctor Torres (Política Territorial) –va ser el debat del nebot del deportat a Mauthausen Francesc Vidal i el net del republicà canari empresonat per Franco–, no va poder celebrar el triomf de Pilar Vallugera, candidata a diputada revelació per apassionades intervencions en lleis com ara la del “només sí és sí”. Qui també es va quedar amb la mel als llavis va ser Rufián, candidat al Castelar a millor orador junt amb Oskar Matute (Bildu). Però va regir la dita que el Congrés no té 350 diputats sinó 349 i Aitor Esteban i el Castelar va ser per al del PNB, que atenia al més solemne de la nit –el partit de l’Athletic– fent del mòbil una televisió durant el sopar. “M’alegro que apreciïn que parli de tractors, bucs metaners, ovnis i rugbi”, va agrair. “A Madrid, una bona notícia. És una pena que no m’hagin votat una mica més. Al PP només parlem català en la intimitat i no sé basc i això m’ha passat factura”, va fer broma Alberto Núñez Feijóo en rebre el de senador de l’any. El carbó del càstig per a la premsa era per a Míriam Nogueras (Junts), absent en la gala. El revers era Ferran Bel (PDeCAT), Carandell a millor relació amb la premsa al davant de Mertxe Aizpurua (Bildu). “L’explicació és que l’últim dia al Congrés vaig portar pastissets de Tortosa. Si voleu aspirar al premi, ja sabeu, alguna pasta típica de la vostra ciutat i...”, va dir Bel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia