Política

Níger

França culmina la retirada del contingent militar i anuncia el tancament de l’Ambaixada a Niamey

París considera que la seva legació al país africà ja no pot funcionar amb normalitat

La seu diplomàtica va patir un atac el passat 30 de juliol durant una protesta antifrancesa quatre dies després del cop d’Estat militar

La retirada francesa del Níger serà total. A més de la sortida dels militars francesos del país africà, que ha culminat aquest divendres, París ha anunciat que tancarà aviat la seva ambaixada a Niamey.

Fonts diplomàtiques citades pels mitjans francesos han justificat la mesura perquè la legació diplomàtica “no pot funcionar amb normalitat ni dur a terme les seves missions”. Les fonts, explica l’agència Efe, no han concretat quan tancarà les portes l’Ambaixada, però han apuntat que serà en un “futur proper”.

La majoria del personal diplomàtic ja va abandonar l’ambaixada a finals de setembre. Ara, els treballadors locals, seran aviat “acomiadats i indemnitzats”, segons la diplomàcia francesa.

La seu diplomàtica va patir un atac el passat 30 de juliol durant una protesta antifrancesa a la capital nigerina, quatre dies després del cop d’Estat militar que va destituir el president Mohamed Bazoum. La junta colpista, autoanomenada Consell Nacional de Salvaguarda de la Pàtria (CNSP), va exigir la sortida del contingent militar francès desplegat al país per lluitar contra el terrorisme al Sahel. Des d’aleshores les relacions entre els dos països s’han deteriorat gradualment.

Fa tres mesos, el 24 de setembre, el president francès, Emmanuel Macron, va anunciar la retirada de les seves tropes del Níger com demanava la junta militar, que el passat 12 de desembre Niamey va assegurar que el replegament culminaria en deu dies.

Aquest divendres els últims els soldats francesos han desmantellat les seves instal·lacions a Niamey i han abandonat el país després d’una cerimònia amb l’exèrcit nigerià.

El tancament de la missió militar, que ha durat deu anys, suposa el final de la presència militar francesa al Sahel per lluitar contra el terrorisme d’arrel gihadista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona