Política

Estat Francès

Investiguen l’assassinat d’una dona i els seus quatre fills a la regió de París

El pare i parella de les víctimes ha estat detingut com a sospitós del crim

L’home pateix problemes psicològics i ja havia agredit per una agressió anterior la seva companya

Un home ha estat detingut aquest dimarts com a sospitós de la mort a ganivetades de la seva companya i els seus quatre fills a les rodalies de París. El presumpte assassí ha estat arrestat aquest matí a Sevran.

Les quatre víctimes van ser localitzades dilluns a la nit al domicili familiar de Meaux, al departament de Sena i Marne. Segons explica la premsa francesa, una veïna va donar l’avís a la policia perquè no podien comunicar-se amb la família i quan es va apropar al pis va veure que hi havia restes de sang a la maneta de la porta.

Després de forçar la porta de l’apartament, els agents hi van trobar els cossos sense vida d’una dona de trenta-cinc anys i els seus quatre fills, dues nenes de deu i set anys, un infant de quatre i un nadó de nou mesos. El fiscal Jean-Baptiste Bladier ha explicat que la mare i les dues files van ser víctimes d’“un gran nombre de ferides d’arma blanca” però els dos nens no presentaven senyals evidents d’agressió, de manera que els investigadors creuen que podrien haver estat escanyats o ofegats. Està previst que les autòpsies es facin demà dimecres.

Les imatges de les càmeres de seguretat han revelat que un home va sortir del domicili cap a les vuit del vespre de dilluns, segons ha explicat el fiscal.

El principal sospitós del crim és la parella de la dona assassinada i pare de les víctimes, un home de 33 anys. Segons la cadena BFM, l’individu hauria confessat que va atacar la seva família, tot i que encara no ha estat formalment interrogat perquè està ingressat sota custòdia en un hospital amb ferides a una mà. El presumpte assassí s’hauria amagat en un primer moment a casa de la seva germana i després a la dels seus pares a Sevran, al departament veí de Sena Saint-Denis i a uns trenta quilòmetres del lloc del crim.

El detingut pateix trastorns depressius i psicòtics i el 2019 ja va atacar la seva dona amb un ganivet després d’una interrupció del tractament mèdic que li havien prescrit. La seva parella no el va denunciar i va rebutjar l’ajuda d’una associació de víctimes. El cas va ser arxivat arran de l’informe mèdic que va determinar que tenia un “estat mental deficient” i no li va comportar antecedents penals, si bé va ser ingressat en un hospital psiquiàtric.

Possible cadena perpètua

Bladier ha avançat que el presumpte autor del crim serà imputat amb els càrrecs d’homicidi voluntari de menors de quinze anys i d’homicidi voluntari del conjugue i s’enfronta a una possible cadena perpètua.

La duració final de la pena dependrà de si s’estableix que hi ha una alteració parcial del discerniment de l’acusat, que comportaria un màxim de 30 anys, o completa, amb la qual s’imposarien mesures de seguretat per determinar.

El considerat autor del fets es va casar fa dos mesos amb la víctima, amb qui eren parella des de fa 14 anys i a qui coneixia des de l’institut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona