Política

SANTA CRISTINA D’ARO

El govern defensa una puja de sous excessiva per l’oposició

L’equip de govern de Santa Cristina d’Aro (Tots per Santa Cristina) va aprovar dimecres en un ple extraordinari el pressupost “ajustat” per a 2024, però el punt va quedar eclipsat per un increment de retribucions de l’alcalde, Josep Xifre –en un 50%– i el primer tinent d’alcalde, Eduard Vancells –en un 80%–. Els quatre grups de l’oposició (ERC, Guanyarem, Junts i el PSC) la troben, en un comunicat conjunt, “desproporcionada, desmesurada i injustificada”. I Xifre i Vancells la van defensar per les dedicacions que concentren i que, segons l’alcalde, acaben fent que estigui disponible les 24 hores els 365 dies a l’any. El primer tinent d’alcalde va defensar que els 3.200 euros que percebrà a partir d’ara són equiparables als salaris que perceben funcionaris de la casa, que ha hagut de renunciar a la seva activitat professional i va recordar que són bruts i estan sotmesos “a un 40% de retenció”.

Des de l’oposició, David Segarra, va qüestionar que després d’un primer increment a l’estiu, ara s’hagin tornat a calcular els emoluments i s’aprovin enmig de festes. Xifre va admetre l’“error” de no haver aplicat l’increment ja d’entrada. Tant Marta Arcas (Guanyarem) com com Marta Poyatos van admetre que entenien la necessitat d’incrementar salaris a l’estiu, però troben la puja actual excessiva i van ratificar el vot contrari pel fet que es portés a ple extraordinari a final d’any després d’haver-ne parlat al juliol.

Arcas també es va desmarcar dels 450 euros que es pagaran a partir d’ara als regidors de l’oposició per fins a cinc plens extraordinaris cada any, cosa que havien criticat els altres grups i que el govern havia defensat per la necessitat, per exemple, de no deixar perdre dins dels terminis legals determinades subvencions. Vancells va defensar que, igual que el govern, l’oposició també ha d’estar ben retribuïda. I, de passada, Tots per Santa Cristina va renunciar a la dotació mensual de 350 euros per grup polític.

Pressupost auster

El pressupost també va prosperar amb el vot majoritari dels edils del grup de govern, però també amb l’oposició de la resta d’edils. Xifre va dir que està limitat per l’increment de personal i subjecte als projectes compromesos pels fons Next Generation. I Vancells, com a edil d’Hisenda, va admetre que és “poc ambiciós”, en espera de poder-lo acabar de quadrar al llarg de l’any. El grup de Tots per Santa Cristina va contraatacar en un altre comunicat propi que l’any vinent publicaran un document “explicant la situació econòmica del consistori per posar totes les cartes damunt la taula”, sobre l’estat de comptes que s’han trobat al consistori.

Per part de l’oposició, Segarra va lamentar la manca de reunió informativa. I Arcas va coincidir-hi que es podrien haver abstingut, però que hi votaven en contra “com a mostra de rebuig” per la falta de diàleg. L’oposició també va votar en contra dels canvis en el sistema de recollida d’escombraries, que preveuen que les zones del barri Salom i el Mas Pla quedin exemptes del porta a porta, a canvi d’incrementar freqüències a la resta del municipi en la retirada d’envasos i orgànica i compensar el sobrecost. El govern va argumentar que els plens extraordinaris són necessaris per a qüestions urgents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries