Política

Argentina

El sindicat CGT convoca una vaga general contra el decret de Milei

La Confederació General del Treball (CGT), el principal sindicat d’Argentina, ha convocat aquest dijous una aturada general per al 24 de gener a tot el país per rebutjar el decret de necessitat urgent (DNU), el pla de xoc econòmic del president ultraliberal Javier Milei. El portaveu de la CGT, Héctor Daer, ha argumentat que les mesures aprovades “apunten contra els drets individuals i col·lectius dels treballadors”. El sindicat també ha cridat a manifestar-se durant la jornada de vaga davant el Congrés, entre altres protestes.

El Comitè Central Confederal ha aprovat avui portar als tribunals el DNU, que entrarà en vigor avui. La justícia argentina va rebutjar dimecres un primera recurs d’empara per defectes de forma, precisament perquè el paquet de mesures encara no era vigent.

El DNU contempla unes 300 mesures adreçades a desregular l’economia, privatitzar el sector públic i flexibilitzar el mercat. El decret també afecta els serveis d’atenció mèdica que presten els sindicats.

La CGT també rebutja el projecte de llei que el govern va enviar ahir al Parlament i que, si s’aprova, atorgarà àmplies facultats extraordinàries al nou president, que va assumir el càrrec el 10 de desembre.

Des d’aleshores, partits d’esquerres i organitzacions socials i sindicals s’han mobilitzat contra les polítiques ultraliberals anunciades per l’executiu.

Aquest dijous, centenars de persones convocades per organitzacions socials s’han manifestat contra les reformes locals al municipi de La Matanza, i han tallat part del trànsit de la Ruta Nacional 3, de caràcter federal. Aquesta població, la més poblada i pobre de la província de la Buenos Aires, ha estat tradicionalment un dels municipis més combatius de la conurbació.

En aquesta ocasió, la policia no ha arribat a intervenir per fer complir el controvertit protocol impulsat per la ministra de Seguretat, Patricia Bullrich, que prohibeix el tall de vies públiques durant les manifestacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona