Política

guerra a gaza

L’Índia rescata els tripulants d’un vaixell segrestat en la mar Aràbiga

Els atacs dels rebels hutíes del Iemen s’han intensificat per l’ofensiva israeliana a la Franja de Gaza

La Marina índia ha rescatat aquest divendres els 21 tripulants d’un vaixell de bandera liberiana que va sofrir un intent de segrest en la mar Aràbiga, prop de la costa de Somàlia, i ha confirmat que els assaltants ja no es troben en l’embarcació. “Tots els 21 tripulants a bord, incloent 15 indis, van ser evacuats amb seguretat de la ciutadella”, una habitació blindada en el vaixell dedicada a refugiar als passatgers en cas d’un atac, ha indicat l’Armada índia en la xarxa social X.

La font va indicar que els comandos, després d’abordar el vaixell amb l’objectiu de neutralitzar als segrestats, van confirmar que els cinc o sis assaltants armats van fugir de l’embarcació MV Lila Norfolk.

“L’intent de segrest pels pirates va ser probablement abandonat després del contundent advertiment d’un avió de patrulla marítima (MPA) de la Marina índia que un navili de guerra interceptaria” l’embarcació, afegeix el comunicat.

El vaixell de guerra indi INS Chennai, enviat per a socórrer al MV Lila Norfolk, continuarà donant suport al vaixell fins que la tripulació aconsegueixi restaurar els sistemes de propulsió.

L’Índia va reforçar les últimes setmanes la vigilància en la mar Aràbiga desplegant diversos destructors, després que un altre vaixell mercant fos atacat.

L’intent de segrest del MV Lila Norfolk ha tingut lloc prop de la costa de Somàlia, el país amb el litoral més llarg de tota Àfrica (més de 3.000 quilòmetres), i les aigües dels quals van ser escenari entre 2005 i 2011 de constants atacs i segrestos de vaixells comesos per pirates que demanaven elevats rescats.

A més, la recent escalada dels atacs llançats des de territori iemenita, que ha inclòs segrestos de vaixells, ha posat en escac el comerç mundial en la crucial ruta de la mar Roja i la mar Aràbiga.

Els rebels hutíes, recolzats per l’Iran, van anunciar que atacarien a vaixells amb la bandera d’Israel, propietat d’empreses israelianes o amb destinació a aquest país en l’estret de Bab al-Mandeb, en represàlia per l’ofensiva en la Franja palestina de Gaza.

L’Índia no forma part de la recentment creada aliança naval liderada pels Estats Units en la mar Roja per a respondre als atacs hutíes, va recordar ahir en una roda de premsa el portaveu d’Exteriors del país asiàtic, Randhir Jaiswal. No obstant això, tant Exteriors com l’Armada de l’Índia han assenyalat el seu compromís de garantir la seguretat de la marina mercant a la regió juntament amb els seus socis internacionals i els països amics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ